Golfbanen

Begin dit jaar werd de nieuwe Golf.nl Top-50 beste banen van Nederland bekend gemaakt en het leek me een leuke uitdaging om al deze golfbanen te gaan spelen. Ik kan dit echter niet alleen en daarom heb ik jullie hulp nodig! Ben jij ergens lid waar ik nog niet heb gespeeld en lijkt het je leuk om samen te golfen? Laat het me weten en misschien kunnen we binnenkort een baan van mijn lijst afstrepen.

 

Daarnaast zijn er een aantal golfbanen waar ik alleen mag spelen op uitnodiging van een lid. Ben jij lid op een besloten golfclub of ken jij iemand die lid is. Laat het me weten!

 

Hieronder volgt de top-50. Alle banen die ik reeds gespeeld heb zijn gemarkeerd. Over alle onderstreepte golfbanen heb ik een beoordeling geschreven die je kan bereiken door erop te klikken. De overige reviews komen er snel aan!

Naast reviews uit de top-50 vind je onderaan de pagina nog meer artikelen over de mooiste golfbanen in Nederland en het buitenland.

 

Voortgang (13/50)

 

#1 Koninklijke Haagsche ✔
#2 De Pan 
#3 Noordwijkse ✔
#4 Kennemer, B- en C- holes 
#5 Eindhovensche 
#6 Rosendaelsche 
#7 Lage Vuursche 
#8 Hilversumsche 
#9 The Dutch ✔
#10 De Hoge Kleij 
#11 The International 
#12 Swinkelsche 
#13 Stippelberg 
#14 Toxandria ✔
#15 Heelsumse, Airborne-Sandr holes 
#16 Wouwse Plantage ✔
#17 Geijsteren 
#18 Houtrak 
#19 Goyer 
#20 Rijk van Nunspeet, Noord/Oost holes ✔
#21 Broekpolder
#22 Lochemse 
#23 Sallandsche 
#24 De Gelpenberg 
#25 Herkenbosche ✔
#26 De Texelse 
#27 Twentsche 
#28 Noord-Nederlandse
#29 Oosterhoutse
#30 Lauswolt
#31 Anderstein, B/C holes 
#32 Haviksoord 
#33 Wilnis (Veldzijde) 
#34 Hooge Graven 
#35 Crossmoor ✔
#36 Efteling ✔
#37 Rijk van Sybrook (Noord/Zuid holes) 
#38 Rijk van Nijmegen (Nijmeegse Baan) 
#39 Prise d’Eau (Blaak-Sijsten holes) 
#40 Drentsche (Rood/Wit holes) 
#41 Hoenshuis ✔
#42 De Haenen 
#43 Wittem ✔
#44 Bleijenbeek 
#45 Edese 
#46 Kleiburg ✔
#47 Princenbosch (B/C holes) 
#48 Zeewolde (Botter-Pluut holes) 
#49 De Dommel 
#50 Scherpenbergh (Zwaluwen- en Dassenbaan)

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 7. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg ForeGolf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

February 5, 2020

Nullarbor Links is de langste golfbaan ter wereld. Niet zo bijzonder zou je denken, als alle holes gewoon erg lang zijn. Dit is echter niet het geval. Niet de holes maar de afstand tussen de holes, maakt deze golfbaan zo bijzonder. Op sommige golfbanen raad ik aan om e...

January 31, 2020

Als je op de golfbaan aan iemand vraagt: 'Waar zou je ooit nog een keer willen spelen?' Zal Augusta National, de baan van de Masters, vaak genoemd worden. Zoals de meeste mensen ook weten is het vrijwel onmogelijk om hier ooit te kunnen spelen. De baan is alleen toegan...

January 19, 2018

Golfen in Utrecht is fantstisch, in de kleinste provincie van Nederland zijn een aantal prachtige golfbanen te vinden die behoren tot de beste van Nederland. Dit zijn de vijf mooiste.


Utrechtse Golfclub ‘De Pan’
De mooist golfbaan van Utrecht is zonder twijfel ‘De Pan’...

November 30, 2017

Overijssel kent een aantal hele mooie golfbanen met landschappen die je nergens anders in Nederland tegen zult komen. Dit zijn de 5 mooiste.

Sallandsche Golfclub ‘de Hoek’
De mooiste golfbaan van Overijssel is de Sallandsche Golfclub ‘de Hoek’. De golfbaan heeft een pra...

November 2, 2017

In Noord-Holland zijn er vele prachtige golfbanen te vinden die behoren tot de top van Nederland. De nummers 1 en 2 hebben regelmatig het KLM Open georganiseerd maar ook de rest van de golfbanen in deze top 5 moet je een keer gespeeld hebben.

Kennemer Golf & Country Clu...

October 26, 2017

Noord-Brabant is dé golfprovincie van Nederland. Brabant telt maar liefst 48 golfbanen en dit is bijna 20% van alle golfbanen in Nederland. Niet alleen zijn er veel golfbanen, de meeste golfbanen zijn ook nog eens van uitzonderlijke kwaliteit.

Eindhovensche Golfclub

De E...

October 5, 2017

Deze week de top 5 mooiste golfbanen van Limburg. Ik heb het geluk gehad dat ik vier van deze golfbanen heb mogen spelen. Van de Herkenbosche staat reeds een baanrapport online. van de nummers 3, 4 en 5 komt deze er nog aan.

1. Geijsteren Golf & Country Club

Geijsteren G...

September 28, 2017

Waar de inwoners van Gelderland kunnen smullen van vele prachtige golfbanen, is het aanbod in Groningen erg karig.  Er zijn slechts 5 volwaardige golfbanen dus er hoeft geen enkele golfbaan af te vallen. Dit betekent niet dat er geen mooie golfbanen zijn in Groningen,...

September 13, 2017

Dit weekend wordt het KLM Open gespeeld op een Gelderse golfbaan, The Dutch. Deze golfbaan is echter niet de mooiste golfbaan van de provincie. De inwoners van Gelderland mogen dus niet klagen. Naast de nummers 1 en 2 van deze lijst zijn er nog vele andere prachtige go...

September 8, 2017

1. Golf & Country Club Lauswolt

Golf & Country Club Lauswolt is de duidelijke winnaar in Friesland. De golfbaan ligt in een prachtige bosrijke omgeving die uniek is voor deze provincie. Lauswolt is een hele mooie golfbaan en de enige Friese golfbaan in de top-50 beste g...

Please reload

Vincent Kok | Rotterdam, Nederland | blog.foregolf@gmail.com