10 tips voor golfen in de hitte

Deze week kunnen de temperaturen hoog oplopen. Golfen met een zonnetje is normaal natuurlijk heerlijk maar soms is het eigenlijk te warm om te spelen. Deze week misschien ook wel, daarom 10 tips die je de hitte helpen overleven.

Vijay Singh in de hitte

Tip 1: Ga lekker naar het strand. Als je het golfen toch niet kan laten neem je een paar clubs en golfballen mee en zoek je een rustig stukje strand op. Nu ben je lekker op het strand en kan je meteen aan je bunkerspel werken.

Tip 2: Act like Vijah. Leg een natte handdoek op je hoofd en zet je pet erboven op. Dit houdt de zon tegen en de natte handdoek zorgt voor verkoeling.

Tip 3: Neem veel water mee! In de hitte moet je goed blijven drinken. Tevens verdampt het vocht in je handdoek snel, dus neem genoeg mee om je handdoek nat te houden. Stop minimaal 3 liter in je tas en vul bij na 9 holes.

Tip 4: Gebruik geen draagtas. 14 clubs en al die ballen zijn al zwaar. Tel daar 3 kilo water bij op en de keuze is simpel, neem een trolly. Een buggy is nog beter, vol gas geven en je voelt als het goed is nog een beetje wind.

Tip 5: Smeer je in! Ik heb zelf een erg lichte huid en na een kwartier in de zon zie ik er al uit als een kreeft. Dit is gelukkig niet voor iedereen het geval maar in 4.5 uur kan je toch aardig verbranden. I know, je hebt geen zin om in te smeren, maar als je het niet doet moet je jezelf alsnog insmeren met aftersun en die goede nachtrust kan je dan ook wel vergeten.

Tip 6: Draag de juiste kleding. Speciale 'ademende' golfpolo's van Nike of Adidas zijn al een stuk koeler dan Lacoste of Ralph Lauren Polo's. Draag daarnaast een korte (golf)broek en lichte kleuren.

Tip 7: Neem extra handschoentjes mee. Door de hitte krijg je zweterig handen, hierdoor wordt je handschoentje nat en verlies je grip. Voor je het weet vliegt je club uit je handen de vijver in.

Tip 8: Neem geen extra handschoentjes mee. Gooi je club in de vijver en spring er achter aan. Bijna net zo lekker als de zee.

Tip 9: Ga vroeg in de ochtend of laat in de middag. Je vermijdt zo het warmste van de dag en je hebt de rest van de dag nog over om bijvoorbeeld naar het strand te gaan.

Tip 10: Ga niet golfen maar blijf binnen en zet de ventilator op de hoogst stand. Open je laptop of zet je tablet aan en ga naar www.foregolfblog.nl. Have Fun!

#Hitte #VijahSingh #Golfen #Zomer #Tips

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon