Rangefinders & Golfhorloges

Tegenwoordig worden rangefinders en golfhorloges steeds meer gebruikt. Ik ben echter nog een beetje old-school en heb geen van beiden. Het gebruik van deze apparatuur kan soms toch goed van pas komen. Ik weet van mezelf welke afstanden ik sla met elke club maar soms kost het toch aardig wat moeite om erachter te komen hoe ver ik nog moet naar de vlag. Met een horloge is dat verleden tijd en je kan dus sneller doorspelen.

Martin Kaymer Rangefinder

Ik vind het een goede ontwikkeling dat deze apparatuur gebruikt kan worden tijdens een rondje golf. De rondes worden sneller en dat is precies wat nodig is in de wereld van tegenwoordig. Mensen hebben minder tijd en willen geen 5 uur doen over een ronde.

Ik ben echter van mening dat het gebruik van meetapparatuur te veel wordt toegestaan. Bij amateurwedstrijden zijn deze hulpmiddelen reeds toegestaan maar ik ben hier eerlijk gezegd niet heel blij mee. Zeker bij een wedstrijd zal de tijdwinst minimaal zijn. Uit onderzoek is zelfs niet duidelijk geworden hoeveel tijdwinst het gebruik van meetapparatuur oplevert. De tijdwinst zal dus niet erg groot zijn.

Het probleem dat ik heb met het gebruik van deze apparatuur in wedstrijden is dat het oneerlijk is. Ik, iemand die geen rangefinder/golfhorloge heeft, is in het nadeel tegenover iemand die dit wel gebruikt. Doordat ik jarenlang niets anders heb gedaan dan de afstanden zelf uitzoeken ben ik gelukkig redelijk goed geworden in het inschatten van afstanden. Dit neemt echter niet weg dat het hebben van meetapparatuur een voordeel is. Meetapparatuur zijn veel preciezer en leveren dus een voordeel op voor degenen die het gebruiken.

De PGA heeft besloten om vanaf deze zomer op een aantal toernooien van de lagere tours, zoals de Web.com Tour, te gaan testen met rangefinders. Ze willen zo de snelheid verhogen en de rondes korter maken. Veel spelers komen hiertegen in opstand omdat de kunst van het afstanden inschatten nu verloren gaat. Ik ben het hier volledig mee eens. Vaak was ik in het voordeel doordat ik goed kon inschatten maar doordat meetapparatuur nu zijn toegestaan, en ik er geen heb, ben ik in het nadeel. Dit is hetzelfde probleem als veel tourspelers hebben.

Meetapparatuur is een goede ontwikkeling om de snelheid van het spel te verhogen. Ik ben echter wel van mening dat in een wedstrijd, iedereen gelijke kansen moet hebben. Afstanden inschatten is onderdeel van het spel en laten we dat asjeblieft zo houden. Voor de amateurs is het waarschijnlijk te laat maar voor de pro’s kan het nog behouden worden. Het is toch ook niet leuk als we op TV alle ballen pin high zien landen, dan is het afgelopen met een hoop spektakel.

#Equipment #Golftoernooi #Golfhorloge #Golfen #Rangefinder

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon