Review: TomTom Golfer

TomTom Golfer Review

Voor Pin High Golftravel zou ik dit horloge als winactie weggeven en ik was op de golfbaan om een leuk actiefilmpje te maken. Dit leek mij een mooi moment om het horloge meteen maar even te testen.

Ik gebruikte de inmiddels al een paar jaar oude TomTom Golfer.Het eerste wat mij opviel toen ik het horloge om deed was de grote besturingsknop onder het beeldscherm. Deze knop wordt gebruikt om selecties te maken en scores in te vullen. De knop is erg groot en hierdoor heeft het horloge een stuk van het bandje dat niet te bewegen is. Het horloge zat dan ook niet recht om mijn pols en was niet heel comfortabel.

Tijdens de eerste paar holes van mijn ronde vergat ik dat ik het horloge om had. Ik ben er nog niet helemaal aan gewend en ik kijk nog steeds naar de tegels en afstandspalen. Het duurde even maar naarmate ik meer holes speel ging ik het horloge meer gebruiken. Ik merkte ook meteen dat de afstandsmarkeringen vaak andere afstanden aangaven dan het horloge.

Ik heb wel vaker gemerkt dat dit niet helemaal klopt op sommige golfbanen. In die gevallen ging ik af op mijn inschattingsvermogen maar vaak zat ik dan toch mis. Met het gebruik van dit horloge is dit verleden tijd.

Over de informatie die het horloge aangeeft ben ik zeer te spreken. De afstanden zijn volgens mij erg nauwkeurig. Erg fijn is dat het horloge niet alleen de afstanden tot de green aangeeft maar ook tot waterhindernissen en bunkers.

Het horloge is simpel in gebruik en weet precies op welke hole je bent. Je hoeft dus niet te scrollen naar een volgende hole voordat je af gaat slaan. Op het horloge kun je tevens de score per hole invoeren. Het scherm waarin dit kan komt automatisch naar voren als je van de green naar de volgende teebox loopt. Je kan je score tijdens deze wandeling dus makkelijk invullen. De scores van al je rondes worden bijgehouden en dit is erg fijn als je ze later nog eens wil terugkijken.

Conclusie De TomTom golfer is een erg accuraat horloge. De afstanden die worden aangegeven zijn erg fijn en kunnen je helpen de beste keus te maken. Doordat hindernissen worden weergegeven kan je beter inschatten of je last hebt van de bunker of dat je met je volgende slag over het water kan. De GPS werkt goed waardoor het horloge precies weet wanneer je van de green afloopt om je score in te vullen. Mocht je vergeten om je score in te vullen dan slaat het horloge dit over en gaat hij automatisch door naar de volgende hole. De score kan je dan later nog invullen.

Aan het comfort kan nog wel het een en ander verbeterd worden. De grote besturingsknop zit lichtelijk in de weg. Een voordeel is wel dat je het horloge aan je trolley kan bevestigen met een bijgeleverd bandje. Hierdoor heb je niks om je pols en heb je toch de juiste afstanden. Zorg dan wel dat je tas tegenover je bal staat en je geen draagtas hebt.

De TomTom golfer is zeker aan te raden en nu ook zeer betaalbaar. Doordat de TomTom Golfer 2 uit is kost de oudere variant nog maar €129,-. Het enige verschil is dat de TomTom Golfer 2 een automatische slagenteller heeft. Als je zelf goed kunt tellen heb je dit natuurlijk niet nodig en is de TomTom Golfer perfect voor jou!

#GPS #Golfhorloge #TomTomGolfer #Golfen #Equipment

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon