Golfen in de ongerepte natuur van IJsland

IJsland staat al heel lang bovenaan mijn verlanglijstje voor een vakantie. De ruige natuur, walvissen en het noorderlicht zijn voor mij een aantal redenen waarom ik hier heel graag heen wil. Wat ik tot voor kort echter niet wist is dat er ook bijna 30 golfbanen zijn op het eiland… Nice!

Als ik op zoek ga naar een vakantie kijk ik ook altijd even of er mooie golfbanen in de buurt zijn. Een vakantie combineren met een paar keer golfen vind ik ideaal en dus ga ik, ook al staat er nog geen reis naar IJsland gepland, op zoek naar mogelijkheden om te golfen. Mocht ik er binnenkort heen gaan dan heb ik me er in ieder geval al in verdiept.

Ik begin mijn zoektocht op Leading Courses, zoekend naar mooie foto’s en reviews. Ik merk al snel dat er nog niet veel mensen een review geschreven hebben en dat er dus ook weinig foto’s zijn die ik kan beoordelen. Ik ga ervan uit dat de kwaliteit van de banen (door het koude klimaat) niet geweldig is maar daar ben ik ook niet naar op zoek. Golf wordt gespeeld in de natuur en dat is iets waar ik ook enorm van kan genieten. Ik hoop dus dat ik de natuur van IJsland kan ervaren op de golfbaan.

Na even zoeken kom ik er achter dat er een hele website geweid aan golf op IJsland: www.golficeland.org. Nadat ik de foto’s op de homepage zie ben ik meteen verliefd. Op de foto’s zie ik een woeste kustlijn, lavavelden en prachtige gebergtes. Ik zie tevens ook foto’s van golfbanen langs de kust die doen denken aan schotse linksbanen. Op de website is alle informatie over de golfbanen terug te vinden en er zijn gelukkig genoeg foto’s. Ik ga voor de natuur dus de foto’s zullen voor mij veel waarde hebben.

De mooiste golfbanen

Brautarholt Golf Course is de eerste baan waar ik meteen van onder de indruk ben. Deze 9-holes baan ligt langs een adembenemende rotskust en ik denk dat de zee hier al veel golfballen heeft opgeëist. De foto’s doen me smullen en deze baan komt dan ook hoog op mijn verlanglijstje.

De volgende, erg unieke, golfbaan is Geysir Golf Course. De baan is vernoemd naar de Geysir, één van de grootste geisers op IJsland. De geiser barst tijdens je ronde gegarandeerd uit en dit moet een unieke ervaring zijn. De geiser wordt jaarlijks door een half miljoen mensen bezocht dus hopelijk heb je hier niet al te veel last van.

De derde baan die er echt uit springt is Vestmannaeyar Golf Course. Deze golfbaan bevindt zich op een van de Vestman Eilanden ten zuiden van IJsland. De golfbaan is gelegen aan zee in een vulkanische krater. Het eiland is alleen te bereiken per ferry. De reis ernaartoe zal dus even duren maar het is zeker de moeite waard.

Keilir Golf Course is de laatste baan met een weer compleet ander karakter. De golfbaan is gelegen tussen de lavavelden. De lavavelden zorgen voor een haast buitenaardse sfeer. Ik ben benieuwd hoe ver een scheef geslagen drive door stuitert.Deze vier golfbanen zijn naar mijn mening de meest unieke van het eiland.

Al deze banen hebben hun eigen unieke elementen maar ze hebben één ding gemeen, ze zijn alleen gelegen in een ruige omgeving. Ook veel van de andere golfbanen zijn gelegen in een bijzondere setting en dus ook zeker een bezoekje waard. De golfbanen op IJsland zijn compleet anders dan waar ook ter wereld en ze zijn dan ook een must-play voor elke golfliefhebber. Golfen tussen de lavavelden, geisers of in een vulkanische krater moet ongelooflijk mooi zijn en IJsland is de enige plek ter wereld waar dit mogelijk is.

Ik wilde al graag naar IJsland maar die wil is nu alleen maar gegroeid. Het toekomstige reisje zal in ieder geval met een paar dagen verlengd moeten worden. Ik ga namelijk niet weg zonder dat ik hier gespeeld heb. Met één keer spelen zal ik denk ik ook geen genoegen nemen. Nadat ik dit gezien heb wil ik het liefst al deze prachtige golfbanen spelen maar voornamelijk de schoonheid van het land ervaren.

Reisinformatie

De prijzen voor een greenfee variëren tussen de 40 en 90 euro en zijn dus zeer betaalbaar voor hetgeen je krijgt.De meeste golfbanen zijn gelegen rond Reykjavik. De banen die dit niet zijn liggen wel voornamelijk langs de snelweg die om het hele eiland loopt, Route 1. Reykjavik ligt op 3 uur vliegen van Amsterdam dus het is ook nog eens relatief dichtbij.

Het golfseizoen in IJsland loopt van eind mei tot september. De golfbanen zijn de rest van het jaar gesloten dus zorg dat je er in deze periode bent. Om de ervaring nog mooier te maken kan je in juni en juli golfen in de middernachtzon. In die periode gaat de zon niet onder en kun je dus 24 uur per dag golfen.

Klik hier voor meer informatie over IJsland als golfreis bestemming.

#IJsland #Golfreis #Golfen #Golfbaan #Reykjavik

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon