Het lot van de Nederlandse golfliefhebber

Maarten Lafeber en Jurrian van der Vaart, ze waren er zo dichtbij. Een startbewijs voor The Open. Gisteren probeerden ze zich via een Final Qualifying event op Gailes Links te plaatsen. Er werden gisteren twee rondes gespeeld, de top 3 verzekerde zich van een startbewijs.

Maarten Lafeber

Overdag volgde ik nauwlettend de stand in de hoop dat twee van onze Challenge Tour spelers zich zouden kwalificeren. Na de eerste ronde stond Jurrian van der Vaart met een rondje level par op een goede derde plaats, die hem recht zou geven op een startbewijs. Maarten Lafeber lag niet ver achter maar na 13 holes stond hij op +1.

Helaas werkte het online leaderboard niet goed waardoor er telkens minimaal een half uur tussen de updates zat. De score van Lafeber werd lang niet geüpdatet maar ongeveer anderhalf uur later zie ik dat zijn eerste ronde er op zit, -1. Dat had ik niet verwacht maar door 2 birdies op de laatste vijf holes staat hij op een geweldige tweede plaats.

Jurrian van der Vaart

De tweede ronde is voor Lafeber, in ieder geval op het scorebord, nog niet begonnen als ik richting huis ga. Van der Vaart staat op +1 na 6 maar kwalificatie is nog steeds binnen handbereik. De rest van de avond vergeet ik te kijken maar opeens schiet het me te binnen. Ik open de stand op m’n telefoon maar ik moet zoeken naar de Nederlanders. Uiteindelijk vind ik ze beide terug op plaats 11, wat een teleurstelling. Lafeber gaat zijn laatste ronde rond in +3 terwijl van der Vaart dit doet in +2. Ze waren er zo dichtbij maar ze bezweken onder de druk.

Heel even had ik gehoopt op een prachtige prestatie van twee Nederlandse golfers. Heel even zag ik het voor me, drie Nederlanders op The Open. Helaas, elke keer als ik denk dat er iets moois staat te gebeuren voor het Nederlandse golf word ik teleurgesteld. Het is net als bij Joost, die nooit 4 goede rondes kan spelen en al zo vaak zijn kansen op een overwinning heeft weggegooid. Het zit er gewoon niet in. Misschien moeten we maar accepteren dat dit het lot is van een Nederlandse golfer en daarmee ook dat van ons, Nederlandse golfliefhebbers.

#MaartenLafeber #EuropeanTour #Golftoernooi #Golfen #JurrianvanderVaart

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon