De jongste winnaar ooit!

Veertien jaar, vier maanden en negentien dagen, zo oud was het Thaise schoolmeisje Atthaya Thitikul toen ze gisteren het Thailand Championship van de Ladies European Tour (LET) won. Ze is daarmee de jongste winnaar van een toernooi ooit. Ze verbreekt het record met bijna anderhalf jaar.

Atthaya Thitikul de jongste winnaar ooit

De winnaar van het toernooi kon rekenen op een cheque van €45.000. Thitikul is echter nog een amateur en mag dus nog geen geld verdienen. De cheque ging daarom naar de nummer 2 Ana Menendez die twee twee slagen achter haar eindigde. De trofee mocht ze gelukkig wel houden.

De vorige recordhouder op de LET was de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko. Zij won in 2012 een toernooi toen ze bijna 15 jaar en 9 maanden oud was. Ko is na haar overwinning uitgegroeid tot één van de beste vrouwelijke golfers van dit moment en tot een maand geleden was ze de nummer 1 van de wereld.

Thitikul mag dan €45.000 zijn misgelopen, als ze het voorbeeld van Lydia Ko volgt wacht haar een grote toekomst. Die €45.000 zal ze snel vergeten zijn als ze over een paar jaar de beste van de wereld is. Ik ben benieuwd of ze na deze overwinning haar school nog gaat afmaken.

#Golftoernooi #Thailand #Golfen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon