Baanrapport: De Herkenbosche

Als ik terugdenk aan de Herkenbosche is het eerste wat me te binnen schiet de immense rust. Ik startte hier een tijd geleden rond 16:00 uur en er was bijna niemand op de baan. De Herkenbosche is zonder meer één van de mooiste golfbanen waar ik ooit gespeeld heb en zeker weten de rustigste.

Golfbaan de Herkenbosche

Die rust kwam niet alleen omdat er bijna niemand op de golfbaan was. De golfbaan ligt middenin het bos en behalve natuurgeluiden hoor je niks. Bijna alle holes liggen afzonderlijk van elkaar, gescheiden door dichte begroeiing. Je loopt dus middenin het groen en je hebt geen last van spelers op andere holes.

Op de lay-out van de golfbaan wordt soms kritiek geleverd. Er zouden teveel blinde slagen zijn. De baan is erg heuvelachtig en hierdoor zijn er inderdaad een aantal blinde slagen. In de kritiek kan ik me echter totaal niet vinden. Ik heb erg genoten van de doglegs en blinde slagen. Dit zorgt voor een extra dimensie waar ik erg van kon genieten.

Een minpunt van deze baan vind ik het onderhoud. Er zijn veel kale plekken op voornamelijk de teeboxen en de greens. Op de teeboxen heb je hier geen last van maar de greens zijn hierdoor hobbelig en langzaam.

Conclusie

De Herkenbosche is een fantastische golfbaan die iets te kort schiet in het onderhoud. Voor een prachtige baan als deze is dat echt zonde en ik hoop dan ook dat het onderhoud verbeterd zal worden. De Herkenbosche is nu al heel goed maar deze golfbaan heeft de potentie om een topbaan te worden. De prachtige omgeving en bijzondere holes zorgen nu in ieder geval al voor genoeg spektakel en ik kan niet wachten tot ik hier weer mag spelen.

Klik hier voor meer informatie over deze golfbaan.

#Golfen #Golfbaan #Limburg

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon