Het gelijk van de 'Mad Scientist'

Bryson DeChambeau heeft afgelopen weekend zijn eerste overwinning geboekt op de PGA Tour. De eigenzinnige golfer won de John Deere Classic en snoerde daarmee zijn critici de mond.

Bryson DeChambeau wint John Deere Classic

Bryson DeChambeau is anders dan alle andere golfers op de tour en dat valt op. Al zijn clubs hebben dezelfde lengte en zijn swing is bij elke club hetzelfde. Het ziet er vaak apart uit en veel mensen hebben hier kritiek op. DeChambeau zou volgens hen gewoon weer op de klassieke manier moeten gaan spelen omdat zijn aanpak niet zou werken.

De kersverse winnaar staat bekend om zijn wetenschappelijke aanpak van golf. Hij wordt vaak de 'Mad Scientist' genoemd.

Hij is altijd bezig met het ontleden van complexe statistieken die hem kunnen helpen om een beter golfer te worden. Hij is van mening dat als je alle kleine gegevens van golf analyseert en begrijpt, je de beste golfer van de wereld kan worden.

Tot vorige week heeft hij nog niet kunnen bewijzen dat zijn manier werkt. Hij won, sinds hij anderhalf jaar geleden pro werd, nog geen enkel toernooi en hij stond 144e op de wereldranglijst. Ondanks het feit dat hij in die periode geen grote succesen wist te boeken, bleef hij volhouden dat zijn manier zou werken. Dat kunnen we nu zeker niet meer ontkennen.

Met zijn eerste overwinning op de PGA Tour stijgt hij naar de 81e plaats op de wereldranglijst, slechts één plekje achter Joost Luiten. Hij heeft bewezen dat zijn wetenschappelijke aanpak werkt en dit zal voor hem motivatie zijn om op deze manier verder te gaan en nog harder te werken.

Ik ben heel erg benieuwd hoe ver DeChambeau kan komen met deze aanpak en stiekem hoop ik dat hij tot de wereldtop kan gaan behoren. Dit zou voor enorm veel opschudding zorgen in de golfwereld en misschien wel een wetenschappelijke revolutie kunnen ontketenen. Ik hoop echt dat deze overwinning voor iets moois kan gaan zorgen, Let’s go Bryson!

#BrysonDeChambeau #Golftoernooi #Golfen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon