Top 10 Golf Hotels van de Benelux

1. Landgoed Lauswolt

Landgoed Lauswolt is een prachtig 5 sterren resort in Friesland. Het resort is door Leadingcourses verkozen tot beste golfresort van Nederland en nummer 34 van Europa. Het landgoed beschikt over een prachtige, bosrijke golfbaan en het restaurant heeft een Michelin-ster. Wat wil je nog meer?

Bilderberg Landgoed Lauswolt

2. Hotel Golf de Pierpont

Dit hotel is gevestigd in een 17e eeuwse herenboerderij en heeft veel karakter. De golfbaan was in 2015 gastheer van de Challenge Tour en staat hoog aangeschreven. In de gezellige bar of op het terras van het clubhuis kan je na je ronde nog heerlijk nagenieten. Op 20 minuten rijden liggen de golfbanen van La Tournette waarvan L’Américain één van de beste golfbanen van de Benelux is. Een uitstapje is dan ook zeker aan te raden.

Hotel Golf de Pierpont

3. Henri Chapelle Golf & Country Club

Dit gemoedelijke hotel met 11 kamers is prachtig gelegen tussen Luik, Aken en Maastricht. Het hotel is gelegen naast twee heuvelachtige 18-holes golfbanen en beschikt over uitgebreide oefenfaciliteiten en 9 oefenholes. De twee golfbanen en goede oefenfaciliteiten maken dit een ideaal hotel voor golfers van alle niveaus.

Henri Chapelle Golf & Country Club Charlemagnes

4. Hotel Stiemerheide

Hotel Stiemerheide staat bekend om de uitstekende keuken. Het hotel heeft maar liefst drie restaurants waarvan De Kristalijn zelfs een Michelin-ster heeft. Het hotel ligt middenin Nationaal Park Hoge Kempen dat zich kenmerkt door heide en dennenbossen. Vooral het laatste is goed terug te zien op de naast het hotel gelegen golfbaan, Spiegelven.

Hotel Stiemerheide Spiegelven

5. Hotel Naxhelet

Hotel Naxhelet is een leuk hotel aan de gelijknamige, weids opgezette golfbaan. Het hotel heeft een goed restaurant dat gebruik maakt van lokale, seizoensgebonden producten. Het hotel heeft tevens een uitgebreide wellness waar je heerlijk tot rust kunt komen na een rondje golf.

Hotel Naxhelet

6. Kasteel Engelenburg

Kasteel Engelenburg is een prachtig hotel in Zuid-Afrikaanse stijl. Het kasteel ligt aan de eigen 9-holes golfbaan midden op de Veluwe. De golfbaan is simpel maar heeft een aantal leuke holes. Het restaurant is erg goed en dit hotel is dan ook perfect voor de fijnproevers. Het hotel is tevens een goede uitvalsbasis voor mooie fietstochten over de Veluwe.

Kasteel Engelenburg

7. Bossenstein Golf en Polo Club.

Op het landgoed van Bossenstein is een voormalige hoeve verbouwd tot een kleinschalig en erg sfeervol hotel. Rondom het hotel ligt een leuke 27-holes golfbaan. De lussen kunnen afgewisseld worden waardoor tijdens een verblijf niet twee keer dezelfde baan gespeeld hoeft te worden. Het hotel bevindt zich net over de Nederlandse grens en is dus heel goed bereikbaar.

Bossenstein Golf en Polo Club

8. Hotel du Golf Clervaux

Hotel du Golf Clervaux is gelegen in de Luxemburgse Ardennen, net over de Nederlandse grens. Het hotel beschikt over een prima golfbaan en is zeer betaalbaar. Na uw ronde kunt u genieten van een drankje op het prachtige panoramische terras. Het restaurant is niet geweldig maar zeker niet slecht. Een bezoek aan het historische stadje Clervaux zorgt voor een leuke afwisseling.

Hotel du Golf Clervaux

9. Hotel Crossmoor

Hotel Crossmoor is een klein hotel met 15 simpele kamers. Het restaurant is goed, maar niet bijzonder. De laatste 5 holes van de golfbaan zijn mooi maar de rest van de baan mist karakter. Het baanonderhoud kan beter maar de greens zijn goed. Het personeel is wel enorm gastvrij.

Hotel Crossmoor

10. Golf Lodge

Golf Lodge is gelegen midden in de Drentse natuur en aan de Drentsche Golf & Country Club. Het hotel is bijzonder en gaat volledig op in de natuur. Op deze locatie kunt u volledig tot rust komen. Het clubhuis van de golfbaan beschikt over een prima restaurant waar u kunt genieten van een ontbijt, lunch en diner.

Golf Lodge

#Golfresort #Benelux #Golfbaan #Golfreis #Golfen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon