De meest bijzondere golfbanen ter wereld: Nullarbor Links (Australië)

Nullarbor Links is de langste golfbaan ter wereld. Niet zo bijzonder zou je denken, als alle holes gewoon erg lang zijn. Dit is echter niet het geval. Niet de holes maar de afstand tussen de holes, maakt deze golfbaan zo bijzonder. Op sommige golfbanen raad ik aan om een buggy te nemen, op deze golfbaan is een auto noodzakelijk.

Kaart van Nullarbor Links Golfbaan Australië

Nullarbor Links is een 18-holes golfbaan verspreid over Zuid-Australië. De afstand tussen de 1e en 18e hole is maar liefst 1365 kilometer. De golfbaan is gecreëerd om toeristen te trekken naar de regio. De eerste twee holes zijn in Kalgoorlie en hier haal je tevens je scorekaart op. Na elke hole rijd je met de auto naar de volgende.

Op de par-3s is er meestal alleen een teebox en green, op de langere holes is er wel een fairway. De rest van de holes bestaat vaak uit bossen, struikgewassen of droge vlaktes. Houd de waarschuwingsbordjes goed in de gaten want je speelt midden in de Australische natuur. Zo zitten er op sommige holes bijvoorbeeld slangen.

Nadat je een hole hebt gespeeld haal je op een aangegeven locatie een stempel als bewijs. Nadat je alle 18 holes hebt gespeeld en de stempels hebt gehaald kun je in Ceduna het ‘Nullarbor Links Certificate’ ophalen. Je 18-holes ronde zal even duren maar het is zeker weten een onvergetelijke roadtrip. En het certificaat? Dat zal prachtig boven je bed of de schouw hangen.

Kijk voor meer informatie over deze unieke golfbeleving op http://www.nullarborlinks.com/

#Australië #Golfreis #Golfbaan #Golfen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon