Top 10 must-play golfbanen

Als je op de golfbaan aan iemand vraagt: 'Waar zou je ooit nog een keer willen spelen?' Zal Augusta National, de baan van de Masters, vaak genoemd worden. Zoals de meeste mensen ook weten is het vrijwel onmogelijk om hier ooit te kunnen spelen. De baan is alleen toegangkelijk voor leden en hun gasten, net als veel andere topbanen die op ieders verlanglijstje staan.

Deze lijst is enkel gericht op banen die toegankelijk zijn voor mij en ieder ander. Sommige banen in deze lijst behoren tot de beste banen van de wereld terwijl anderen geselecteerd zijn om de schoonheid van de omgeving. Dit is mijn top 10:

10. Tabacco Road

Tabacco Road is intimiderend. De enorme hoogteverschillen, hoge duinen, geonduleerde greens en grote waterhindernissen zorgen voor een gevaarlijk aangezicht. Voor wie houdt van een uitdaging is deze baan een speeltuin waar je enorm van kunt genieten.

Golfbaan Tabacco Road

9. Île Aux Cerfs

Mark Twain schreef ooit: ‘God maakte eerst Mauritius en daarna pas de hemel.’ Gezien deze golfbaan op het ‘herteneiland’ van Mauritius moeten we hem misschien wel gelijk geven. Deze golfbaan is alleen per watertaxi te bereiken en ligt volledig afgelegen. De holes slingeren door vulkanische rotsen, kleine meren en tropische planten en dat alles met een prachtig uitzicht op de lagune en de Indische Oceaan.

Golfbaan Île Aux Cerfs

8. Casa de Campo

De persoonlijke favoriet van de legendarische architect Pete Dye. Als dit zijn favoriet is dan moet het wel een hele goede golfbaan zijn. Deze prachtige baan ligt pal aan zee en heeft veel weg van een links-course. De vele waterpartijen en palmbomen in dit tropische paradijs geven het echter ook de uitstraling van een tropische parkbaan.

Golfbaan Casa de Campo

7. Banff Springs

Banff Spring is een ongelooflijk mooie golfbaan in Canada. De baan ligt hoog in de Rocky Mountains en heeft prachtige vergezichten over bergtoppen, rotsen en bos. Deze golfbaan is heel spectaculair door de vele hoogteverschillen en prachtige vergezichten.

Golfbaan Banff Springs

6. Wolf Creek

'The Ultimate Golf Experience'. Deze golfbaan is Las Vegas voor golfers en gezien de locatie, ongeveer een uur van Vegas, klopt dat ook wel. De baan is volledig aangelegd tussen de rotsen, heeft prachtige uitzichten, spectaculaire holes en is één van de meest bijzondere golfbanen ter wereld.

Golfbaan Wolf Creek

5. Whistling Straits

Voordat je hier gaat spelen zal je je bunkerspel goed moeten oefenen. De baan telt maar liefst 967 bunkers. Op de hele wereld is er nergens een baan zoals deze. Een geweldige beleving waar recht slaan en goed bunkerspel een must is. De baan lijkt alsof het volledig natuurlijk is, maar niets is minder waar. Alles is man-made. Deze golfbaan is een waar kunstwerk van Pete Dye.

Golfbaan Whistling Straits

4. Royal County Down

Royal County Down staat op plaats 4 van de beste 100 golfbanen ter wereld. Het is daarmee de beste baan die vrij toegankelijk is en die moet je natuurlijk een keer spelen. De greens van deze golfbaan zijn redelijk makkelijk, het probleem is echter op de green komen. Bij slecht weer, en dat komt hier redelijk veel voor, is deze baan angstaanjagend moeilijk. Zoek dus een mooie dag uit om hier te spelen.

Golfbaan Royal County Down

3. Cape Kidnappers

Golfen op hoge kliffen in Nieuw-Zeeland. Deze baan is fenomenaal. Nog niet zo bekend als sommige andere banen op deze lijst maar minstens zo mooi. De baan ligt pal aan zee en veel holes zijn gescheiden door ravijnen. Sommige holes zijn zo smal dat een gemiste fairway betekent dat je bal tientallen meters naar beneden valt. Het spelen van deze baan is een fantastische ervaring.

Golfbaan Cape Kidnappers

2. Pebble Beach

Pebble Beach is een prachtige baan in Californië. Het is tevens de beste baan in de Verenigde Staten die vrij toegankelijk is. Deze baan, gelegen aan zee, is een van de mooiste ter wereld en heeft een aantal iconische holes. De fantastisch baan en de prachtige setting zorgen voor een unieke ervaring.

Golfbaan Pebble Beach

1. St. Andrews Old Course

St. Andrews, the home of golf. Wat valt er te zeggen over deze keus. St. Andrews is de plek waar golf zoals we dat nu kennen is ontstaan. Iedereen die wel eens naar golf heeft gekeken kent deze baan. St. Andrews is golf en golf is St. Andrews, deze baan moet je gespeeld hebben!

St. Andrews Old Course

#Golfbaan #Bucketlist #Golfen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon