Anne van Dam scoort goed in het Brits Open

Anne van Dam is afgelopen weekend als 39ste geëindigd in het Brits Open. Van Dam ging op donderdag rond in -5 en stond daarmee op een geweldige 4e plek. In de overige drie rondes had ze allemaal 72 slagen nodig waardoor de score van dag 1 ook haar totaalscore was. Er had, voornamelijk de laatste twee rondes, meer in gezeten. Op zaterdag stond ze op een gegeven moment op -3 maar eindigde ze uiteindelijk op level par. Zondag stond ze na 9 holes zelfs op -4 maar ook toen ging het mis op de tweede negen.

Anne van Dam op het Brits Open

Voor de Nederlandse longhitter was het na afloop vooral balen. 'Op dit moment kan ik er nog weinig van genieten', zegt Van Dam. 'Gezien mijn spel had ik alleen maar lager kunnen eindigen, dus dat is echt balen.’

Naast de teleurstelling was er toch een klein beetje een goed gevoel: ‘Dit was het sterkste veld waarin ik ooit heb gespeeld, ik heb zeker de bevestiging gekregen dat ik op dit niveau mee kan.’

Anne van Dam wil volgend jaar graag naar de Ladies PGA Tour. Ze wil meespelen in de top van de wereld en een prestatie als deze zal goed zijn voor haar zelfvertrouwen. Over 5 weken komt van Dam pas weer in actie. Ze strijdt dan in het Evian Championship voor de volgende major. Het is te hopen dat van Dam deze vorm kan vasthouden en deze prestatie kan verbeteren.

Anne van Dam is dit jaar pas 6 keer in actie gekomen op de Ladies European Tour. Door een gebrek aan sponsoren zijn er bijna geen toernooien meer en dus komen de speelsters bijna niet meer in actie. Van Dam presenteert de laatste tijd steeds beter en het is daarom ook te hopen dat ze zich volgende jaar kan kwalificeren voor de LPGA Tour. Hier kan ze namelijk elke week spelen en dit zal goed zijn voor haar ontwikkeling.

Gezien haar goede spel denk ik zeker dat ze het kan, het is alleen te hopen dat een gebrek aan toernooien haar niet gaat opbreken. Als ze dit niveau kan vasthouden is er echter geen twijfel over mogelijk, dan speelt ze volgend jaar op de LPGA Tour!

#BritsOpen #AnnevanDam #Golfen #Golftoernooi

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon