Baanrapport: Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

‘Ik win nooit wat’, zei ik vroeger altijd. Sinds april kan ik dat niet meer zeggen, ik won namelijk twee greenfees voor de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club! Ik blij en mijn vader blij, want hij mocht mee.

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

Ongeveer 7 jaar geleden heb ik hier twee keer jeugdcompetitie mogen spelen maar als ik aan die tijd terugdenk, heb ik het idee dat ik het toen nog niet zo waardeerde. Ik denk dat ik in die tijd dacht dat het normaal was maar toen ik twee weken geleden op de eerste tee van de Koninklijke Haagsche stond, had ik een compleet ander gevoel.

Sinds een aantal jaar kan ik een prachtige golfbaan veel meer waarderen. Vroeger was ik erg serieus bezig met golf en ik denk dat dat ervoor heeft gezorgd dat ik meer bezig was met winnen en goed spelen dan van het genieten van deze prachtige sport en de omgeving waarin we die spelen.

Tegenwoordig speel ik alleen nog maar voor mijn plezier. Of ik nou goed of slecht speel, ik heb het eigenlijk altijd naar mijn zin, helemaal als ik op prachtige golfbaan als de Koninklijke Haagsche speel.

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club hole 1

Terug naar de eerste tee. Hier begint het golfavontuur van de Haagsche. Vanaf deze hooggelegen tee heb je een prachtig uitzicht over de golfbaan en de duinen in de verte. Na een mooie drive en uiteindelijk een goede par op de eerste hole, beginnen de problemen. Op de volgende vier holes maak ik drie 3-putts en sta ik op 6 boven par.

De greens van de Koninklijke Haagsche zijn ongelooflijk snel en heel lastig. Op een gegeven moment was ik zelfs bang om een bogey te maken als ik voor birdie aan het putten was. Dat is precies wat goede golfbanen met je doen. Ze brengen je aan het twijfelen, hierdoor raak je je zelfvertrouwen kwijt en ga je fouten maken.

De Koninklijke Haagsche is een fantastische linksbaan en dit zie je onder andere terug aan hoe hard de greens zijn. Ze zijn hierdoor moeilijk aan te spelen maar het raken van de greens is cruciaal. Bijna alle greens zijn verhoogd en hebben run-offs aan alle kanten. Een gemiste green betekent dus bijna altijd een hele lastige uphill chip.

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club uitzicht op Den Haag

Naast het fantastische ontwerp en het uitstekende onderhoud heb ik voornamelijk genoten van de prachtige omgeving. De baan is volledig geïntegreerd in de natuur en van hole 1 tot en met 18 loop je midden in de duinen. Er zijn veel hoogteverschillen en prachtige uitzichten op de (zand)duinen van Wassenaar. Buiten de gemaaide teeboxen, greens en fairways lijkt het ook echt of je in de duinen loopt. De rough is wild en er staan overal struiken, planten en bloemen, soms vlak naast de fairway.

Er zijn op deze baan zo veel aspecten die het moeilijk maken om goed te scoren. Door de vele hoogteverschillen is het van belang om de bal goed te plaatsen op de fairway, verder is niet altijd beter. Door de vele struikgewassen en de soms wilde rough is het van belang om recht te slaan. De verhoogde greens zorgen ervoor dat je de greens moet raken en de greens zelf zijn ook ongelooflijk moeilijk.

Als je hier voor het eerst gaat spelen, ga dan niet voor een fantastische score (al is dat natuurlijk wel leuk), ga voor de ervaring!

Conclusie

Golfen op de Haagsche is als een prachtige duinwandeling over de beste golfbaan van Nederland. Golf en natuur zijn hier in perfecte harmonie en dat is wat deze golfbaan zo fantastisch maakt. De golfbaan is heel moeilijk maar het geeft hier niet als je niet goed speelt, je moet gewoon genieten. De greenfees zijn met € 100,- redelijk prijzig maar deze baan moet je echt een keer gespeeld hebben!

Klik hier voor meer informatie over de mooiste golfbaan van Nederland.

#KoninklijkeHaagsche #ZuidHolland #Golfen #Golfbaan

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon