The Golf Club 2

Het heeft mij altijd fantastisch geleken om een eigen golfbaan te ontwerpen. Maar zonder een bak geld of zonder dat ik een opleiding tot golfbaanarchitect heb afgerond lijkt me die kans niet zo groot.

Ik heb mijn hoop echter nog niet opgegeven want iedereen kan tegenwoordig golfbaanarchitect worden in het computerspel, The Golf Club 2. The Golf Club 2 is op 27 juni uitgekomen en is de nieuwe versie van het revolutionaire The Golf Club.

The Golf Club draait om het ontwerpen en het spelen van golfbanen. Bij het opstarten van het spel volgt er een interactieve tutorial die ik aanraad om te doorlopen. Het spel is in het begin namelijk redelijk lastig te begrijpen en er volgt later in het spel weinig uitleg. Om het spel onder de knie te krijgen zal je wel een aantal rondjes moeten spelen maar naarmate je meer met de controls gewend raakt zal je merken dat het spel veel realistischer speelt dan de bekende golfgames zoals Rory McIlroy PGA Tour. Er kan bijvoorbeeld geen spin worden toegevoegd nadat je geslagen hebt.

Een nadeel ten opzichte van Rory McIlroy PGA Tour is het ontwerpen van een speler. Er zijn vrij weinig mogelijkheden waardoor je eigen speler nooit echt op je lijkt. De opties in TGC 2 zijn gelukkig wel een stuk uitgebreider dan in de voorloper.

Een ander onderdeel waarop sterk verbeterd is, is de carrière modus. In The Golf Club was deze erg klein en bood het weinig uitdaging. De nieuwe carrière geeft veel vrijheid om verschillende golfbanen en toernooien te spelen. Daarnaast kun je nu geld verdienen dat je kan gebruiken om outfits te kopen en je speler dus wat persoonlijker te maken. Je hebt nu dus ook echt een doel met het spelen van toernooien.

In The Golf Club 2 zijn geen bekende golfbanen opgenomen, alleen golfbanen die door andere spelers ontworpen zijn. Je kan helaas dus niet spelen op Augusta National of St. Andrews. In Rory McIlroy PGA Tour ontbreken er echter ook een hoop licenties waardoor veel bekende golfbanen, waaronder Augusta National, ook niet te spelen zijn.

The Golf Club 2

Wat onwijs gaaf is aan TGC 2 is dat je oneindig veel golfbanen tot je beschikking hebt. Alle banen die ontworpen zijn door jou, of andere spelers, kunnen online worden gepubliceerd en gespeeld. Je kan natuurlijk ook altijd proberen om de beroemdste banen van de wereld na te maken.

De golfbaan design optie is namelijk fantastisch. Alle onderdelen van je golfbaan zijn aan te passen: lengte, greens, hindernissen, omgeving, clubhuis en ga zo maar door. Om te beginnen kies je een omgeving waarin je je golfbaan wilt aanleggen en je kan aan de slag. Terwijl je je golfbaan aan het ontwerpen bent kun je de reeds ontworpen holes spelen en eventueel aanpassen als je verbeterpunten ziet. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan werkelijk uren bezig zijn met het ontwerpen van een geweldige golfbaan.

The Golf Club 2 is verkrijgbaar voor PS4, XBOX 1 en PC. Mocht je met het slechte weer niet kunnen golfen, schaf deze geweldige game dan aan. Ontwerp een baan op een tropische eiland en golf altijd met heerlijk weer!

#TheGolfClub #Game #Golfen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon