Top 5 Mooiste Golfbanen van Drenthe

Wat zijn de mooiste golfbanen van jouw provincie? Vanaf vandaag zal er elke week een top 5 gemaakt worden van de mooiste golfbanen per provincie. De twaalf provincies zullen op alfabetische volgorde worden behandeld en daarom beginnen we deze week met de 5 mooiste golfbanen van Drenthe.

1. Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

'De mooiste baan van het Noorden'. Golfclub de Gelpenberg is de oudste baan van Drenthe. De baan is gelegen in een prachtig heide- en boslandschap. Deze golfbaan is enorm afwisselend en een genot om te spelen. Wie weet kom je een kudde schapen tegen als je hier speelt. Schapen worden hier namelijk ingezet als grasmaaiers.

Drentse Golfclub "De Gelpenberg"

2. Drentsche Golf & Country Club

De Drentsche Golf & Country Club is een prachtige ruim opgezette golfbaan in een bosrijke omgeving. Er is veel water in het spel dat zeker voor een uitdaging zorgt. De aan de baan gelegen Golf Lodge maakt dit een ideale bestemming voor een golfreis.

Drentsche Golf & Country Club

3. Golfbaan Zuid-Drenthe

Golfbaan Zuid-Drenthe was in 2016 de best gewaardeerde 9-holes golfbaan van Nederland op Leading Courses. Golfbaan Zuid-Drenthe is een prachtige Inland Links Course en is een van de meest uitdagende golfbanen van Drenthe. Er wordt nagedacht over uitbreiding naar 18 holes.

Golfbaan Zuid-Drenthe

4. Golfclub Havelte

Golfclub Havelte is een leuke, uitdagende golfbaan. De vele waterpartijen, smalle doorgangen en goed gepositioneerde bunkers maken deze golfbaan erg lastig. De golfbaan is gelegen in een prachtige, rustige omgeving.

Golfclub Havelte

5. Golfclub de Semslanden

Golfclub de Semslanden in een prachtige parkbaan op de grens van Drenthe en Groningen. De baan is leuk voor spelers van alle niveaus. De lengte en vele hindernissen maken deze golfbaan zeer uitdagend, ongeacht je handicap.

Golfclub de Semslanden

Dit waren ze, de 5 mooiste golfbanen van Drenthe. Volgende week is het de beurt aan de jongste provincie van Nederland, dan zal de top 5 mooiste golfbanen van Flevoland bekend worden gemaakt.

Klik hier voor alle golfbanen van Drenthe

#Golfbaan #Golfen #Drenthe

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon