Top 5 Mooiste golfbanen van Flevoland.

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. Flevoland is pas sinds 1986 een officiële provincie maar toch zijn er inmiddels al 12 golfbanen. Dit zijn de mooiste 5 golfbanen van Flevoland.

1. Golfclub Zeewolde

Golfclub Zeewolde is de enige golfbaan in Flevoland die in de top 50 van Nederland staat. Het is daarmee dus de mooiste golfbaan van Flevoland. De golfbaan ligt in het grootste loofbomenbos van Nederland en hierdoor is er een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De golfbaan heeft 4 lussen van 9 holes waarvan Botter en Pluut de mooiste zijn.

Golfclub Zeewolde

2. Golfclub Emmeloord

Golfclub Emmeloord is een leuke 9-holes golfbaan die gekenmerkt wordt door veel hoogteverschillen. De baan heeft een aantal leuke linkselementen maar ook zandverstuivingen op de lager gelegen holes.

Golfclub Emmeloord

3. Openbare Golfclub Dronten

Openbare Golfclub Dronten werd in 2015 verkozen tot mooiste ‘Hidden Gem’ golfbaan van Nederland op Leadingcourses.com. Openbare Golfclub Dronten is een leuke bosbaan met veel uitdaging. De golfbaan is vooral erg smal, goed oppassen dus.

Openbare Golfclub Dronten

4. Golfclub Almeerderhout

Golfclub Almeerderhout is een mooie 27-holes golfbaan die gelegen is in een prachtige, rustige omgeving. De baan is uitdagend door de vele waterpartijen, doglegs en maar liefst 113 bunkers. Naast de 27 holes is er ook nog een 9-holes par-3 baan. Genoeg speelplezier dus.

Golfclub Almeerderhout

5. Golf4All Harderwijk

Golf4All wordt beschreven als een inland linksbaan. De golfbaan heeft door de grote waterpartijen en de bomen echter ook iets weg van een parkbaan. De golfbaan heeft 18-holes plus een 9-holes par-3 baan en is dus uitermate geschikt voor golfers van alle niveaus. De eiland green van hole 7 zorgt daarnaast voor een hele leuke uitdaging.

Golf4All Harderwijk

Klik hier voor alle golfbanen van Flevoland.

#Golfbaan #Golfen #Flevoland

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon