Baanrapport: Golfclub Broekpolder

Golfclub Broekpolder is een aantal jaar mijn homecourse geweest. Ik maakte op mijn 16e de overstap van Golfclub Roxenisse naar hier om beter te leren golfen. Golfclub Broekpolder is goed in het opleiden van golfers en ik ben zelf ook zeker beter geworden. Elke donderdag en vrijdag waren er trainingen en daarnaast kreeg ik elke week privé les.

Golfclub Broekpolder

Ik heb me op Golfclub Broekpolder sterk kunnen ontwikkelen maar ik heb me er nooit echt thuis gevoeld. Ik kwam van een golfbaan met een gezellige en gemoedelijke sfeer. Op Golfclub Broekpolder was dit compleet anders waardoor ik hier nooit echt heb kunnen aarden. Dit kwam denk ik grotendeels doordat het nooit echt gezellig was en een groot deel van de leden niet erg vriendelijk en gastvrij was.

Nu wat meer over de golfbaan zelf. Golfclub Broekpolder is gelegen in een mooie rustige omgeving in een natuurgebied in Vlaardingen. De golfbaan zelf heb ik echter nooit erg leuk gevonden, de baan is namelijk vrij saai. Veel holes zijn recht toe recht aan met weinig uitstraling. Er zijn slechts een aantal holes die in het oog springen, dit zijn hole 12, 13, 15 en 16. Dit komt waarschijnlijk omdat de rest van de holes saai zijn en niet omdat deze holes nou zo geweldig zijn.

Golfclub Broekpolder mist karakter. Bijna alle holes lijken op elkaar en dat gaat erg snel vervelen, zeker als je hier een aantal keer per week speelt. Golfclub Broekpolder is daarnaast erg moeilijk, dit komt vooral door de lengte. De golfbaan is vanaf de gele tees ruim 6.000 meter lang en dit zorgt ervoor dat je vaak lange ijzers over hebt naar de green. Het was voor mij, en voor veel anderen waarschijnlijk ook, erg moeilijk om birdies te maken en goed te scoren.

Ik vind het leuk als een golfbaan me op de proef stelt maar ik vind het niet leuk als ik bijna geen kans maak op birdies. Ik ben van mening dat een goede golfbaan een afwisseling moet hebben van makkelijke en moeilijke holes waardoor er birdies gemaakt kunnen worden maar waar bogey’s of erger, ook zomaar voor kunnen komen. Op Golfclub Broekpolder is dit helaas niet het geval.

Wat ik wel erg goed vind aan Golfclub Broekpolder is het onderhoud. De greens lagen er altijd goed bij en de rest van de baan was bijna altijd in goede conditie. Helaas zorgde dit er niet voor de de baan leuker werd om te spelen.

Conclusie

Golfclub Broekpolder is vanaf mijn kant geen aanrader. Het onderhoud is goed maar hiervoor alleen ga ik niet naar een golfbaan. Er zijn zoveel leukere en mooiere golfbanen waar je veel beter kunt gaan spelen. De prijs voor een greenfee (€85,-) is daarnaast niet mals en dat zou ik zeker niet over hebben voor een rondje op deze golfbaan.

Klik hier voor meer informatie over deze golfbaan.

#Golfbaan #Golfen #ZuidHolland

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon