Baanrapport: Golfclub Kleiburg

Van jongs af aan kom ik al op Golfclub Kleiburg. Ik vond het dan ook erg leuk om te zien dat deze golfbaan voor het eerst in de top-50 beste golfbanen van Nederland was opgenomen. Ik kom nog steeds regelmatig op Golfclub Kleiburg omdat ik het gewoon een hele prettige baan vind.

Golfclub Kleiburg ligt vlakbij Brielle tussen het Brielse Meer en de Europoort. De golfbaan is de afgelopen jaren flink opgeknapt en dat is nu ook terug te zien aan de vermelding in de top-50. Ten eerste heeft Kleiburg jarenlang problemen gehad met de greens. De greens zijn nu nog niet super maar er wordt hard aan gewerkt en ze zijn al een stuk verbeterd.

Daarnaast heeft de baan een aantal renovaties ondergaan die de baan een stuk leuker en uitdagender hebben gemaakt. De mooiste aanpassing is die van hole 13. Dit was ooit een korte, recht par-4 maar de hole is nu omgetoverd tot een zeer lastige hole. De green is naar links verplaatst waardoor de hole een dogleg is geworden. Daarnaast ligt de green nu precies achter een enorme vijver die met de tweede slag overbrugt kan worden of ontweken kan worden door er omheen te spelen.

Golfclub Kleiburg ligt vlak naast de Europoort en dit zorgt voor een uniek uitzicht op de 5 holes die lang het water lopen. Daarnaast sla je op hole 6, een par 3, richting het water. Als je de bal over de green slaat dan ligt deze in een vertakking van de Maas. Een nadeel van de locatie is de constante ruis en de zo nu en dan voorkomende stank.

Naast de unieke holes langs het water is de rest van de golfbaan ook zeer aantrekkelijk. Een goede combinatie van korte par-4s, lange par-5s en uitdagende par-3s maken deze baan erg leuk om te spelen. Ik ben hier inmiddels tientallen keren geweest maar de golfbaan is nooit gaan vervelen.

Conclusie

Golfclub Kleiburg is een onwijs leuke golfbaan. Aan het onderhoud kan nog het een en ander verbeterd worden maar dat doet niet af aan het feit dat deze golfbaan een genot is om te spelen. De layout is verrassend en uitdagend en als je hier gespeeld hebt wil je zeker nog een keer terugkomen.

Klik hier voor meer informatie over deze golfbaan.

#Golfbaan #Golfen #ZuidHolland

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon