Top 5 mooiste golfbanen van Friesland

1. Golf & Country Club Lauswolt

Golf & Country Club Lauswolt is de duidelijke winnaar in Friesland. De golfbaan ligt in een prachtige bosrijke omgeving die uniek is voor deze provincie. Lauswolt is een hele mooie golfbaan en de enige Friese golfbaan in de top-50 beste golfbanen van Nederland. De golfbaan is onderdeel van Landgoed Lauswolt, een prachtig 5 sterrenhotel met een geweldig Michelin-sterrenrestaurant. Landgoed Lauswolt is uitgeroepen tot beste golfresort van Nederland.

Golf & Country Club Lauswolt

2. Golfclub Gaasterland

Golfclub Gaasterland is een bijzondere 9-holes golfbaan die grotendeels gelegen is in een beschermd natuurgebied. Door de unieke samenhang van golfbaan en natuurgebied heeft Golfclub Gaasterland als eerste golfbaan in Europa het Groenlabel gekregen. De unieke locatie zorgt ervoor dat je tijdens je ronde optimaal kunt genieten van bijzondere flora en fauna.

Golfclub Gaasterland

3. BurgGolf Golfclub Sint Nyk

Golfbaan Sint Nyk is een leuke golfbaan gelegen in twee verschillende landschappen. De golfbaan ligt voor de helft in het bos en voor de andere helft in het weidse Friese boerenland. De greens zijn zeer geonduleerd en maken alle holes een uitdaging.

BurgGolf Golfclub Sint Nyk

4. Leeuwarder Golfclub de Groene Ster

Golfclub De Groene Ster is een zeer goed onderhouden parkbaan. Er zijn een aantal zeer uitdagende holes die de golfbaan erg leuk maken. De golfbaan staat bekend om haar gastvrijheid, je zal je hier dan ook snel thuis voelen.

Leeuwarder Golfclub de Groene Ster

5. Golfbaan Ameland

Voor de nummer 5 van Friesland moet een stukje gevaren worden, namelijk naar Ameland. Golfbaan Ameland is een bijzondere 9-holes golfbaan. Het is een mooie linksbaan met duinen, waterhindernissen en prachtige vegetatie. Door de locatie speelt de wind altijd een rol waardoor het linkskarakter nog duidelijker wordt.

Volgende week de top 5 golfbanen van Gelderland, de provincie waar volgende week het KLM Open plaatsvindt. Het lijkt net of het zo gepland is maar het is geheel toevallig.

Klik hier voor alle golfbanen van Friesland.

#Golfbaan #Golfen #Friesland

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon