Baanrapport: The Dutch

Aankomend weekend is het zover, het KLM Open op The Dutch. Vorig jaar won Joost Luiten hier zijn tweede KLM Open en ik hoop dat hij zijn titel dit jaar kan verdedigen op deze zeer bijzondere golfbaan.

Golfbaan The Dutch

Ik heb ooit het geluk gehad dat ik hier mocht spelen. Het is inmiddels wel weer een paar jaar geleden maar het was een ervaring die ik nooit zal vergeten. Het aankomende toernooi leek me daarnaast een mooi moment om dit baanrapport te schrijven. Dit baanrapport zal een keer niet heel erg ingaan op de golfbaan maar meer over de gehele ervaring van spelen op The Dutch.

The Dutch is een inland-links, dat wil zeggen dat het een linksbaan in het binnenland is. Dit wordt eigenlijk meteen duidelijk als je aankomt bij The Dutch, de golfbaan lijkt op een duinbaan met hoog helmgras en veel heuvels. Je hoeft echter alleen maar om je heen te kijken en je ziet dat de golfbaan 'gewoon' in een polder ligt.

The Dutch Golfbaan

Sinds de opening van de golfbaan is dit eigenlijk het enige puntje van kritiek geweest. De golfbaan past niet in het landschap en dat is goed te zien aan de koeien die naast de golfbaan in de wei lopen. Jurylid Constant Smits van de top-50 beste banen van Nederland zegt hierover: “Als hij in de duinen zou liggen, dan stond The Dutch waarschijnlijk op de eerste plaats, maar helaas ligt die in de polder.” The Dutch is een geweldige golfbaan maar hij ligt op de verkeerde plaats en staat daarom op een negende plaats.

Voor zover de informatie over de golfbaan, nu meer over de algehele ervaring die begint bij aankomst bij de poort. Hier staat een poortwachter die kijkt of je op de lijst staat en of je verder mag rijden. Gelukkig mochten we door en we parkeerden de auto bij het clubhuis. Meteen kwamen er twee man personeel op ons af die vroegen of ze onze spullen bij de driving range moesten zetten. Is dat even makkelijk, ik hoef m'n tas niet eens uit de auto te halen.

Golfballen The Dutch

Nadat we wat gedronken hadden in het clubhuis vertrokken we richting de driving range waar onze tas al klaarstond naast een piramide van Callaway ballen met logo. Nadat ik een van de bovenste balletjes in mijn tas stopte voor mijn collectie (shhtt!) begon ik met inslaan. Na zo'n 40 ballen ben ik klaar en er komt een medewerker naar me toe die voorstelt om mijn tas bij de eerste tee te zetten terwijl ik nog even ga putten, ook daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

Mijn ronde ging niet helemaal zoals gehoopt en ik moet zeggen dat het me ook niks uitmaakte. De baan is fantastisch maar wel onwijs moeilijk. De baan is uitdagend en heel gaaf om te spelen. Na afloop van de ronde werden we opgewacht door twee medewerkers die onze tassen van ons overnamen om de clubs te poetsen en weer terug in de auto te leggen. Aan het begin van de dag hadden de heren die onze clubs bij de driving range hadden gezet, een bag-tag aan onze tas gemaakt met daarop het nummerbord van de auto waardoor ze wisten waar de tas heen moest.

Kleedkamer The Dutch

We liepen het clubhuis in en richting de prachtige kleedkamers om ons om te kleden. In de kleedkamer bevindt zich een bar waar we natuurlijk een biertje moesten bestellen. Tevens was er iemand aanwezig die onze schoenen poetste en ik moet zeggen dat mijn schoenen er in maanden niet zo netjes uit hadden gezien.

Nadat we nog wat hadden gedronken in het clubhuis en ik een mooie polo met logo had gescoord in de shop zat ons bijzondere dagje er helaas op. Golfen op The Dutch, en eigenlijk alles eromheen maakte dit tot een unieke ervaring. Ik voelde me voor even een professioneel golfer, ik had alleen geen caddie.

Je zal een beetje geluk moeten hebben om hier ooit te kunnen spelen maar als je die kans krijgt moet je hem met beide handen aangrijpen. Voor mij was dit een 'once in a lifetime experience' die ik hoop ooit twice in a lifetime te maken. Ik zou hier heel graag nog een keer willen spelen en ik hoop dat het ooit nog gaat gebeuren.

Klik hier voor meer informatie over deze prachtige golfbaan.

#Golfen #Golfbaan #TheDutch #KLMOpen #Gelderland

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon