Top 5 mooiste golfbanen van Gelderland

Dit weekend wordt het KLM Open gespeeld op een Gelderse golfbaan, The Dutch. Deze golfbaan is echter niet de mooiste golfbaan van de provincie. De inwoners van Gelderland mogen dus niet klagen. Naast de nummers 1 en 2 van deze lijst zijn er nog vele andere prachtige golfbanen waardoor het voor het eerst echt moeilijk werd om een goede top 5 op te stellen. Scroll snel door om deze geweldige top 5 te zien!

1. Rosendaelsche Golfclub

De mooiste golfbaan van Gelderland is de Rosendaelsche Golfclub. De golfclub is opgericht in 1895 en is daarmee na de Haagsche en de Pan de oudste golfbaan van Nederland. De Rosendaelsche is een prachtige heidebaan nabij Arnhem. De baan heeft in 2010 en 2014 renovaties en vernieuwingen ondergaan waardoor de baan weer terug is aan de Nederlandse top.

Rosendaelsche Golfclub

2. The Dutch

The Dutch is een besloten golfclub en dit weekend de host van het KLM Open. Waar de Rosendaelsche een van de oudste golfbanen van Nederland is, is The Dutch pas in 2010 geopend. The Dutch is een inland-links en de lay-out is misschien wel de beste van Nederland. Helaas past de locatie van de golfbaan, tussen de weilanden, niet bij het karakter van de linksbaan. De ambiance van deze golfclub is uniek in Nederland en golfen op The Dutch is dan ook een unieke ervaring. Om mijn ervaringen op deze golfbaan te lezen, klik hier.

The Dutch

3. Golfclub Heelsum

De Heelsumse is tevens een baan vlakbij Arnhem. Deze golfbaan is een zeer open heidebaan en ziet er heel natuurlijk uit. De golfbaan heeft recentelijk een metamorfose ondergaan waardoor de baan veel beter is geworden. De Heelsumse heeft veel leuke en uitdagende holes waardoor het altijd een plezier is om hier te spelen.

Golfclub Heelsum

4. Rijk van Nunspeet

Het Rijk van Nunspeet is een prachtige golfbaan op de Veluwe. Het Rijk van Nunspeet is een smalle en hierdoor zeer lastige bosbaan. Misschien wel het bekendste kenmerk van deze golfbaan is de dubbele green van hole 9 Noord en hole 9 Oost. De baan heeft soms veel hoogteverschillen waardoor er leuke blinde slagen zijn die de baan nog uitdagender maken. Over 2 weken ga ik hier spelen dus verwacht tegen die tijd een uitgebreid baanrapport van deze golfbaan. Om mijn baanrapport van deze golfbaan te lezen, klik hier.

Rijk van Nunspeet

5. Lochemse Golf & Country Club ‘De Graafschap’

De Lochemse is een gastvrije bosbaan in de achterhoek. De baan wordt gekenmerkt door doglegs, waterpartijen en smalle fairways. Deze onderdelen in samenwerking met de steeds wisselende landschappen zorgen ervoor dat dit een mooie en uitdagende golfbaan is.

Lochemse Golf & Country Club ‘De Graafschap’

Klik hier voor alle golfbanen in Gelderland

#Golfen #Golfbaan #Gelderland

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon