Golfen aan de Opaalkust

Kort geleden schreef ik dat ik nooit wat win maar binnenkort ga ik toch maar eens naar het casino. Na het winnen van greenfees voor de Koninklijke Haagsche was het nu namelijk weer raak. Tijdens een borrel van werk werd er een hotelovernachting met greenfees weggeven en ik was de gelukkige winnaar.

Hotel Barrière le Westminster in Le Touquet Paris Plage

De hotelovernachting die ik won was voor het Barrière Westminster in Le Touquet Paris Plage. Ik kwam thuis van de borrel en vertelde mijn vriendin het geweldige nieuws. Dit werd de eerste golfreis van mijn vriendin en ze had er, net als ik, enorm veel zin in. We vertrokken zondagochtend vroeg en om 10 uur kwamen we aan bij het hotel. We parkeerden de auto en liepen richting het strand. Het was nog heerlijk rustig en ook op het strand was het nog niet erg druk. Het was nog vroeg en de zon was ook nog niet helemaal doorgekomen. Na een lekkere strandwandeling kwam de zon door en dit was het teken om een terrasje op te zoeken en wat te gaan eten en drinken.

We kwamen uiteindelijk weer in het centrum maar we wisten niet wat we zagen, het zag zwart van de mensen. De laatste keer dat ik zoveel mensen op elkaar zag was een week voor kerst in Londen, niet fijn. We vonden gelukkig een goed restaurantje net buiten het centrum en hier was het goed toeven.

Na een lekkere lunch reden we richting de golfbaan. We speelden op Le Touquet la Mer. Door onze late starttijd was het heerlijk rustig op de baan en we hadden niemand voor of achter ons. De zon scheen inmiddels volop en doordat het haast windstil was, was het best wel warm.

Golf du Touquet la Mer hole 2

De eerste paar holes van deze golfbaan zorgen voor een geweldige start. Een dubbele dogleg par-5, een lange par-3 en een korte par-4 warmen je goed op voor de rest van de baan. Vooral hole 2 is prachtig met een green gelegen naast een hoge duin. De drie holes daarna vielen mij een beetje tegen. Deze holes liggen net naast de duinen in een iets begroeider landschap. Deze holes passen niet echt bij de rest van de baan maar gelukkig word je op hole 7 weer geweldig teruggebracht.

Hole 7 is een korte par-3 maar is ongelooflijk lastig. De green is niet diep en wordt aan de voorkant beschermd door 3 bunkers. Te kort is dus funest maar ook te lang zorgt voor problemen. Achter de green is namelijk een run off die een paar meter lager ligt dan de green, je houdt dan dus een enorm moeilijke chip over.

De rest van de baan slingert door de prachtige duinen. De vele struikgewassen maken recht slaan een must en de vele hoogteverschillen zorgen vaak voor moeilijke approches. We hadden geluk dat het niet echt waaide want de wind kan hier voor nog veel meer problemen zorgen.

Golf du Touquet la Mer
De vissoep van Pérard

Na een fijne ronde checkte we in bij ons prachtige hotel. We namen nog even snel een duik in het zwembad voordat we uit eten gingen. Na wat onderzoek vooraf kwamen we uit bij het visrestaurant Pérard. Dit restaurant staat bekend om zijn vissoep en die besloten we dan ook maar als voorafje te bestellen. Dat voorafje bleek echter niet echt een voorafje. We kregen een enorm bord met soep en daarbij verschillende broodjes en toast. Op de kaart stond dat er een gratis refill was voor de soep maar dit ging er echt niet in.

De rest van ons diner was prima maar kon niet tippen aan de geweldige soep. Dat krijg je als je begint met het lekkerste van de kaart. Mocht je ooit in Le Touquet zijn dan moet je echt naar Pérard. Bestel de soep dan als hoofdgerecht en eet er 2 kommen van.

De volgende dag stond golfen op Wimereux op het programma maar eerst moest er natuurlijk goed ontbeten worden. We liepen de ontbijtzaal in en waren stomverbaasd. Het ontbijtbuffet was enorm en we wisten niet waar we moesten beginnen. Ik weet nu ook niet waar ik moet beginnen als ik alles op wil sommen: croissantjes, taartjes, appelflappen, koekjes , verschillende soorten brood en beleg, zalm en ga zo maar door. Na dit fantastische ontbijt reden we richting de golfbaan in de hoop dat het droog zou worden. Het regende licht maar het zicht was beperkt. Het zicht was nou juist hetgeen waar ik zo naar uitkeek. Wimereux ligt pal aan zee en je hebt, als het mooi weer is, uitzicht op zee en op een prachtig kustplaatsje ongeveer een kilometer verderop. Ik hoorde van collega’s dat je, als je geluk hebt, Engeland kan zien liggen. Wij hadden het geluk dat we het kustplaatsje een kilometer verderop konden zien.

Golf de Wimereux

We lieten dit de pret niet drukken en we genoten van deze geweldige golfbaan. Wimereux is golf zoals golf bedoeld is, het is een Schotse linksbaan in Frankrijk. De baan heeft weinig bomen en struiken maar veel goedgeplaatste bunkers, de hoge rough en harde wind zorgen ervoor dat deze baan toch erg lastig is. Een baan als deze had ik nog nooit gespeeld maar ik vond het fantastisch. Ik ga me maar eens verdiepen in een reisje naar Schotland.

Een leuk detail aan deze golfbaan zijn de bunkers die op de golfbaan te vinden zijn. Eén van de bunkers is nu tevens een erg bijzondere afslagplaats.

Golf de Wimereux

Na onze ronde klaarde het gelukkig wat op en we reden richting Cap Blanc Nez. Cap Blanc Nez is een 134 meter hoge klif vlakbij Calais. We liepen naar het uitkijkpunt en tot onze verbazing zagen we Engeland. Het was zo helder geworden dat het zicht enorm verbeterde en we Engeland toch nog te zien kregen. Naast Engeland heb je tevens een prachtig uitzicht op de kustlijn en de verschillende informatieborden geven informatie over de oorlogen en wat er op deze plek heeft plaatsgevonden.

Na dit bezoek reden we door naar ons hotel in Duinkerke. We haalden een stokbroodje omdat we trek hadden en wilden even een klein hapje eten voordat we uit eten zouden gaan. Nadat het stokbrood op was zaten we echter zo vol dat meer eten niet meer nodig was. Het ontbijtbuffet was zo uitgebreid dat we alles wilden proeven, hierdoor hadden we iets te veel gegeten en zaten we de rest van de dag vol.

De volgende dag was onze laatste maar gelukkig was het lekker weer. We keken wat we wilden gaan doen maar eerlijk gezegd is Duinkerke een beetje saai. Er is niet veel te doen maar gelukkig is er wel een mooi strand. We besloten daar dus maar lekker heen te gaan. Het was helaas nog niet warm genoeg om te zwemmen maar we hadden eindelijk onze eerste stranddag van het jaar.

Na een paar uur genoten te hebben van het zonnetje besloten we richting huis te gaan. Ons reisje zat er helaas al weer op maar deze prachtige regio heeft wel een geweldige indruk achtergelaten. We hebben maar twee golfbanen gespeeld maar er zijn hier nog zoveel meer geweldige golfbanen te vinden. Belle Dune en Hardelot zijn bijvoorbeeld ook twee topbanen waar ik graag nog een keer weer spelen. Eén ding is zeker, ik ga hier zeker nog een keer voor terug!

Ben je zelf ook enthousiast geworden, klik dan hier voor alle golfreizen naar deze regio

#Golfbaan #Golfen #Golfreis #Opaalkust #Frankrijk

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon