Top 5 Mooiste Golfbanen van Groningen

Waar de inwoners van Gelderland kunnen smullen van vele prachtige golfbanen, is het aanbod in Groningen erg karig. Er zijn slechts 5 volwaardige golfbanen dus er hoeft geen enkele golfbaan af te vallen. Dit betekent niet dat er geen mooie golfbanen zijn in Groningen, er zitten namelijk een paar pareltjes tussen.

1. Noord-Nederlandse Golf & Country Club

De mooiste golfbaan van Groningen is de Noord-Nederlandse. De golfbaan is voor de helft een bosbaan en voor de andere helft een parkbaan. De baan is vooral in het voorjaar en de zomer prachtig als alle bloemen en planten in bloei staan en de golfbaan werkelijk een prachtig park lijkt te worden.

Noord Nederlandse Golf & Country Club

2. Golfclub de Compagnie

Golfclub de Compagnie is een ruim opgezette golfbaan in een mooi natuurgebied. De Compagnie heeft verrassend veel hoogteverschillen die de golfbaan zeer aantrekkelijk maken. De vele grote waterpartijen zijn kenmerkend voor Golfclub de Compagnie en zorgen voor een extra toegevoegde moeilijkheid.

Golfclub de Compagnie

3. Golfclub Duurswold

Golfclub Duurswold werd in mei 2016 door golf.nl verkozen tot moeilijkste 9-holes golfbaan van Nederland. De 9-holes liggen in een bijzonder landschap en deels een park- en deels een linkskarakter. Eén ding is zeker, deze golfbaan zal u zeker op de proef stellen.

Golfclub Duurswold

4. Golfclub Holthuizen

Golfclub Holthuizen is een uitdagende golfbaan in een prachtige omgeving. Golfclub Holthuizen is een 9-holes golfbaan meer elke hole heeft 2 afslagplaatsen waardoor de tweede negen holes toch anders spelen.

5. Golfclub Westerwolde

Golfclub Westerwolde is een compacte 9-holes golfbaan gelegen naast een vakantiepark. De golfbaan heeft geen clubhuis, het restaurant van het vakantiepark vervult deze functie. De baan is misschien leuk om te spelen als je hier toevallig op vakantie bent maar ik zou er zeker niet voor omrijden.

Dit was de top 5 mooiste golfbanen van Groningen. De Noord Nederlandse, De Compagnie en Golfclub Duurswoold zijn mooie golfbanen die zomaar in een andere top 5 passen. De andere twee golfbanen staan helaas alleen in deze lijst omdat er maar 5 golfbanen in Groningen zijn. Volgende week de top 5 mooiste golfbanen van Limburg!

Klik hier voor alle golfbanen in Groningen

#Golfbaan #Golfen #Groningen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon