Baanrapport: Het Rijk van Nunspeet

Vorige week heb ik gespeeld op het Rijk van Nunspeet. We hadden twee weken van tevoren een starttijd gereserveerd maar de weersverwachting voor die dag voorspelde niet veel goeds. Gelukkig zeggen, zoals we allemaal weten, weersvoorspelling van twee weken van tevoren helemaal niets. De weersvoorspellingen zijn in Nederland sowieso niet al te best maar een dag van te voren hebben de weermannen het meestal wel goed. Het beloofde een mooie dag te worden en niets was minder waar.

We reden richting de Veluwe voor een mooi dagje golf. Er was een strakblauwe lucht en geen zuchtje wind, wat wil je nog meer? Goed spelen natuurlijk maar op zo’n mooie dag maakte het eigenlijk niet uit.

Het Rijk van Nunspeet zorgde daarnaast voor een extra plezierige dag. Het rijk van Nunspeet is namelijk een hele mooie bosbaan. Ik moet daar wel bij zeggen dat de baan helaas niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeed.

Een prachtig kenmerk van het Rijk van Nunspeet is bijvoorbeeld de enorme zandverstuiving. Je hoeft hier echter maar één keer overheen af te slaan. Dit vind ik zonde omdat er makkelijk twee holes over de zandverstuiving hadden kunnen lopen. Daarnaast had het veel leuker en uitdagender geweest om een green achter de zandverstuiving te leggen in plaats van een teebox.

Daarnaast had ik van deze golfbaan op de Veluwe veel meer rust verwacht. Op een groot deel van de holes hoor je de snelweg en dit is een vervelende ruis in zo’n prachtige omgeving. Ook aan het onderhoud valt nog het één en ander te verbeteren. Voornamelijk de greens zagen er slecht uit en waren heel hobbelig.

Genoeg negatiefs nu, zoals ik al zei is het Rijk van Nunspeet een hele mooie golfbaan. De baan ligt in een prachtige bosrijke omgeving en er zijn een aantal prachtige holes. Vooral hole 7 Noord en hole 4 Oost vind ik geweldige holes. Hole 7 Noord is een prachtige par-3 die helemaal omringd is door bos. Hole 4 oost begint als een normale par-5 maar vooral het einde van de hole vind ik geweldig. De green ligt namelijk meteen achter een korte dogleg en is volledig omringd door bos en bunkers. Een erg lastige approach.

Ondanks de minpunten ben ik toch zeer te spreken over het Rijk van Nunspeet. De minpunten komen waarschijnlijk voort uit mijn hoge verwachtingen. Deze baan is echt een aanrader als je op zoek bent naar een rondje op een prachtige bosbaan.

Klik hier voor meer informatie over deze golfbaan

#Golfbaan #Golfen #Veluwe #Gelderland #Nunspeet

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon