Top 5 Mooiste Golfbanen van Noord-Brabant

Noord-Brabant is dé golfprovincie van Nederland. Brabant telt maar liefst 48 golfbanen en dit is bijna 20% van alle golfbanen in Nederland. Niet alleen zijn er veel golfbanen, de meeste golfbanen zijn ook nog eens van uitzonderlijke kwaliteit.

Eindhovensche Golfclub

De Eindhovensche Golfclub wordt gezien als één van de mooiste golfbanen van Nederland. De Eindhovensche is een oude bosrijke golfbaan. De baan biedt prachtige geïsoleerde holes die omringd zijn door een grote verscheidenheid aan bomen en struiken.

Golfbaan de Swinkelsche

De Swinkelsche is een unieke golfbaan die pas in 2013 is geopend. De golfbaan biedt enorm veel speelplezier met korte par-4 en 5’s en moeilijke par-3’s. De holes hebben vaak meerdere routes waardoor je altijd twijfelt en keuzes moet maken. Dubbele fairways doglegs die af te snijden zijn zorgen voor een waar spektakel.

Golfbaan Stippelberg

De Stippelberg is net als de Swinkelsche een redelijke nieuwe golfbaan. Golfbaan de Stippelberg is geopend in 2009. De golfbaan is een inland links met veel grote waterpartijen en stuifduinen. De golfbaan zal alle facetten van je spel testen waardoor de golfbaan even mooi als uitdagend is.

Golfclub Wouwse Plantage

De Wouwse Plantage is een prachtige golfbaan met twee gezichten. De helft van de golfbaan is namelijk gelegen in een bos terwijl de andere helft lijkt op een parkbaan. De baan wordt goed onderhouden en door de recente renovaties zijn de twee gezichten meer in elkaar over gaan lopen en is de baan meer één geheel geworden.

Golfclub Toxandria

Golfclub Toxandria is een golfbaan die veel weg heeft van de Eindhovensche, De Pan en de Rosendaelsche. De baan is echter wat korter en daarvoor veel aangenamer te spelen voor de gemiddelde golfer. Toxandia is een prachtige bosbaan waar je echt een keer heen moet. Net als alle andere golfbanen in deze top 5.

Klik hier voor alle golfbanen in Noord-Brabant

#Golfbaan #Golfen #NoordBrabant

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon