Top 5 Mooiste Golfbanen van Noord-Holland

In Noord-Holland zijn er vele prachtige golfbanen te vinden die behoren tot de top van Nederland. De nummers 1 en 2 hebben regelmatig het KLM Open georganiseerd maar ook de rest van de golfbanen in deze top 5 moet je een keer gespeeld hebben.

Kennemer Golf & Country Club

De Kennemer is zonder twijfel de mooiste baan van Noord-Holland. De Kennemer is de overgelopen 12 jaar maar liefst 7 keer gastheer geweest van het KLM Open en dat is niet zonder reden. De Kennemer is een uitmuntende en zeer uitdagende duinbaan die hopelijk over een paar jaar het KLM-Open weer mag organiseren.

De Kennemer

Hilversumsche Golf Club

De Hilversumsche is een prachtige bosbaan die net als de Kennemer regelmatig het KLM Open heeft mogen organiseren. Hole 14, de Pannenkoek, is iconisch doordat de green aan alle kanten beschermd wordt en de afslag over een groot stuk weide gaat.

Hilversumsche Hole 14

The International

The International is een hele mooie baan naast Amsterdam. The International is een concurrent van The Dutch en de golfbanen doen niet veel voor elkaar onder maar de Dutch heeft toch een kleine voorsprong. Een nadeel aan de golfbaan zijn de herrie van de snelweg en de vliegtuigen die vlak naast de golfbaan landen.

The International

Golfbaan de Texelse

De Texelse is een prachtige Duinbaan in een hele bijzondere omgeving. De baan had tot voor kort slechts 9 holes maar nu de baan is uitgebreid is deze nog beter. De duinen, het hoge helmgras en het vele water zorgen voor een grote uitdaging. Tel daar de wind bij op en maak je klaar voor een waar golfavontuur.

Golfbaan de Texelse

Golfclub Houtrak

De Houtrak is de beste polderbaan van Nederland. Voor Nederland, een land vol polders, is dat een hele prestatie. De baan is geopend in 1996 en is de afgelopen 20 jaar steeds volwassener en groener geworden. Het vele water en de lengte maakt de baan erg lastig.

Klik hier voor alle golfbanen in Noord-Holland

#Golfbaan #Golfen #NoordHolland

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon