Top 5 Mooiste Golfbanen van Utrecht

Golfen in Utrecht is fantstisch, in de kleinste provincie van Nederland zijn een aantal prachtige golfbanen te vinden die behoren tot de beste van Nederland. Dit zijn de vijf mooiste.

Utrechtse Golfclub ‘De Pan’ De mooist golfbaan van Utrecht is zonder twijfel ‘De Pan’. De Pan is na de Haagsche de mooiste golfbaan van Nederland en dit is te danken aan het beleid dat gevoerd wordt. De zandverstuivingen worden teruggebracht en de heide ontwikkeld en dit allemaal op een vooruitstrevende duurzame manier.

Utrechtse Golfclub ‘De Pan’

Golfsociëteit De Lage Vuursche De Lage Vuursche is de mooiste ‘nieuwe’ golfbaan van Nederland. De golfbaan uit 1999 heeft een bos- en parklandschap met zes grote vijvers die de baan erg moeilijk maken. De baan kent veel prachtige holes en vooral de slotholes zijn geweldig.

Golfsociëteit De Lage Vuursche

Golfclub De Hoge Kleij De Hoge Kleij is een unieke baan op een unieke locatie. Deze prachtige bosbaan heeft hoogteverschillen tot wel 30 meter en dit is haast ongekend in Nederland. Het onderhoud is daarnaast geweldig en Vincent de Vries, de hoofd greenkeeper, is daarom benoemd tot Greenkeeper of the Year 2017.

Goyer Golf & Country Club Goyer is net als de Lage Vuursche een redelijk nieuwe golfbaan en komt uit 2001. De golfbaan is ontworpen naar Amerikaans signatuur en ook dit is vrij uniek in Nederland. De baan biedt veel afwisseling door de zandverstuivingen en de vele waterpartijen.

Goyer Golf & Country Club

Golfclub de Haar

Deze top vijf wordt compleet gemaakt door Golfclub de Haar. Golfclub de Haar is één van de mooiste 9-holes banen van Nederland. Zoals op onderstaande foto te zien is ligt de golfbaan naast Kasteel de Haar en dit zorgt voor mooie plaatjes. De Haar is een prachtige parkbaan die binnenkort waarschijnlijk uitgebreid gaat worden naar 18-holes.

Golfclub de Haar

Klik hier voor alle golfbanen in Utrecht.

#Golfen #Golfbaan #Utrecht

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon