Hoe jij kan spelen op Augusta National!

De Masters zitten er weer op en na een prachtig weekend mocht Patrick Reed het groene jasje aantrekken. De Masters kregen hierdoor een niet erg geliefde winnaar maar dit was eigenlijk het enige minpuntje. Ik zal waarschijnlijk niet de enige geweest zijn die smachtend voor de televisie heeft zitten genieten van deze prachtige baan. Ieder jaar weer vraag ik me af: 'Hoe kan ik op Augusta National spelen?' Helaas is Augusta National de meest besloten golfclub ter wereld, en spelen op deze baan kan waarschijnlijk alleen in mijn dromen en op de Playstation. Toch is spelen op Augusta niet helemaal onmogelijk. Hier volgen 12 manieren waarop jij en ik toch ooit op een van de mooiste golfbanen ter wereld kan spelen.

Augusta National Hole 12

1. Kwalificeer je voor de Masters

Serieus? Ja, het klinkt vrij onmogelijk maar je hoeft geen professional te zijn en bij de top 50 van de wereld te horen. Als je het Brits of Amerikaans amateur kampioenschap wint mag je meedoen aan de Masters en speel je gegarandeerd twee keer op de bijzonderste baan van de wereld.

2. Wordt lid

Deze is misschien nog wel moeilijker dan de eerste. Augusta National heeft driehonderd leden en de enige manier om hier ook lid te worden is door uitgenodigd te worden. Zonder heel veel geld en bekendheid zal die uitnodiging waarschijnlijk nooit komen dus zorg dat je heel succesvol wordt.

3. Wordt uitgenodigd door een lid

Leden mogen op bepaalde dagen gasten meenemen. Dus ken jij een van de 300 leden, dan kan diegene je uitnodigen voor een rondje. De identiteit van de leden wordt geheim gehouden maar er is hier een lijst te vinden met 118 personen die mogelijk lid zijn. Tijd om ze een vriendschapsverzoek te sturen op Facebook!

4. Ga werken bij Augusta National

De eisen zijn erg streng en voordat je hier aan de slag kan zal je verschillende tests en interviews moeten doen. Als je eenmaal binnen bent heb je geluk. Je mag de baan dan namelijk één keer per jaar spelen.

5. Wordt vrijwilliger bij de Masters

Er is een enorme wachtlijst maar als je wordt aangenomen mag je in de maand na de masters spelen op Augusta National. In ruil hiervoor moet je wel ‘werken’ tijdens de Masters, maar dit is natuurlijk niet echt een straf.

6. Ga werken als caddie

Augusta National heeft caddies in dienst die beschikbaar zijn voor de leden. Net als bij optie vier zijn er strenge eisen en je moet natuurlijk verstand hebben van het vak. Alle caddies mogen één keer per jaar spelen maar je mag de baan wel ontelbaar vaak lopen terwijl je iemands tas draagt.

7. Win de ‘Media Lottery’

Alle journalisten en andere medewerkers van een mediabedrijf die aanwezig zijn tijdens de Masters maken kans om op de maandag na de Masters op Augusta te spelen. Na afloop van het toernooi wordt er geloot en worden er ongeveer 20 starttijden weggegeven. Gezien de hoeveelheid media is de kans klein maar als je wint speel je de baan op het perfecte moment. Een dag na de Masters is de kwaliteit natuurlijk beter dan ooit.

8. Wordt lid van de Augusta Country Club

De Augusta Country Club is gelegen naast Augusta National. Ook hier is het niet makkelijk om lid te worden maar vergeleken bij Augusta National is dit een ‘piece of cake’. Het verhaal gaat dat leden van de Augusta Country Club regelmatig worden uitgenodigd om een vierbal compleet te maken.

9. Speel voor het Augusta State University Golf Team

Als je goed kan golfen en voor een universiteit in de Verenigde Staten wil spelen is Augusta State een goede optie. Spelers van het golfteam worden namelijk één keer per jaar uitgenodigd om te spelen op Augusta National.

10. Doe mee aan het Augusta National Women’s Amateur Championship

Vanaf volgend jaar wordt er een nieuwe dames amateur toernooi georganiseerd in Augusta. De eerste twee rondes worden gespeeld op de Champions Retreat Golf Club waarna de beste 30 overgebleven dames mogen spelen op Augusta National. Een geweldige ontwikkeling en kans gezien het feit dat de golfbaan pas sinds 2012 vrouwen toelaat.

11. Verdien de Robert T. Jones beurs

Ieder jaar worden er een aantal studenten van de universiteit van St. Andrews uitgekozen voor de Robert T. Jones beurs. Deze studenten mogen een jaar studeren aan de Emory University in Atlanta en een keer spelen op Augusta National. Alleen de beste studenten worden geselecteerd dus doe je best op school!

12. Schrijf een boek

Schrijf een boek over deze geweldige golfbaan en als het boek officieel erkend wordt door Augusta National krijg je misschien wel de kans om hier te spelen, voor onderzoek. Waarschijnlijk zal je hier dan zelfs meerdere malen terug mogen komen.

Dat waren ze, de twaalf manieren om op Augusta National te spelen. Sommige opties lijken onmogelijk en draaien om heel goed kunnen golfen, anderen draaien meer om geluk. Wie weet kom je ooit een lid tegen die je uitnodigt, wie weet ga je ooit nog aan de slag als journalist of vrijwilliger, je weet het maar nooit. Tot die tijd zal ik, en waarschijnlijke iedere andere golfliefhebber met mij, ieder jaar blijven genieten van de Masters en blijven dromen van een ronde op misschien wel de mooiste golfbaan van de wereld.

#Golfbaan #Augusta #Masters #Tips

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon