Review: PuttOut Pressure Putt Trainer

Het oefenen van putten is voor de meeste golfers waarschijnlijk niet de favoriete bezigheid. Ik ga zelf ook veel liever gewoon de baan in en als ik al ga oefenen dan ga ik liever chippen of op de driving range staan. Toch is putten erg belangrijk, gemiddeld 43% van al je slagen zijn namelijk putts.

Het oefenen van je korte spel moet je daarom niet overslaan en met PuttOut wordt oefenen een stuk leuker. PuttOut Pressure Putt Trainer is ontworpen om een echte puttoefening na te bootsen. PuttOut heeft een paraboolvormige helling die gemakkelijk op te vouwen en op te bergen is. De witte cirkel die op de vloer geplaatst wordt heeft precies de maat van een hole.

Als je een bal in de ‘hole’ putt zal deze terugrollen, de afstand die de bal terugrolt is de afstand die de bal voorbij de hole was gegaan als de putt mis zou zijn geweest. Door het slimme ontwerp krijg je dus meteen feedback op de snelheid van je putts. Het bijkomende voordeel is dat je niet telkens een bal uit de hole hoeft te halen als je raak putt, deze komt namelijk een stukje terugrollen. Je wordt dus beloond voor het maken van een putt terwijl het missen van een putt betekent dat je de bal voorbij de ‘hole’ moet gaan halen. Vooral op korte putts van binnen de 1,5 meter werkt dit goed. Je kan de bal dan in principe met je putter terughalen en op dezelfde plek blijven staan.

Om PuttOut nog iets leuker te maken is er in het midden van de helling een gat dat je open of dicht kan zetten. Mat het gat open komt er een hele nieuwe uitdaging bij. Alleen als je bal op de perfecte lijn en de perfecte snelheid putt zal deze in het gat blijven zitten. Door het gat open zul je dus gefocust zijn om elke bal perfect te putten.

PuttOut kan overal gebruikt worden, zowel op de oefengreen als thuis op de vloerbedekking of op een tapijt. PuttOut is gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen in zowel een golftas als een nirmale tas. Zo kan je PuttOut bijvoorbeeld ook meenemen naar kantoor en wedstrijden houden met collega’s of af en toe gewoon even oefenen als je te lang naar je beeldscherm hebt zitten staren.

Doordat de bal bij een gemaakte putt terugrolt kun je meer putten dan in dezelfde tijd op een echte hole. Tevens zorgt het oefenen voor meer vertrouwen in de altijd moeilijke putts van een halve tot anderhalve meter.

Ik vind PuttOut Pressure Putt Trainer een perfect hulpmiddel dat me zeker geholpen heeft om meer vertrouwen te krijgen in de korte putts. Of het oefenen met PuttOut ook tot lagere scores heeft geleid weet ik niet, maar tussen de oren zit het in ieder geval goed!

PuttOut Pressure Putt Trainer is verkrijgbaar vanaf € 24,95,- en wordt geleverd met een aantal tips voor goede oefeningen en leuke wedstrijdjes.

#Equipment #Golfen #Putten #Oefenen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon