Baanrapport: Golf & Country Club Crossmoor

Golf & Country Club Crossmoor is een kleinschalig ‘golfresort’ in Noord-Limburg. Ik bezocht dit hotel en deze golfbaan vorig jaar tijdens een studiereis waar je hier meer over kunt lezen. Dit baanrapport zal alleen gericht zijn op de golfbaan.

Crossmoor is een leuke golfbaan in Weert. Het onderhoud aan de golfbaan is goed. Er zijn vorig jaar nieuwe drainages aangelegd onder de fairways en de greens zijn uitstekend. De golfbaan is op het eerste gezicht erg mooi en de eerste paar holes loop je vlak langs het Laurabos wat zorgt voor een mooi aanzicht. Na een aantal holes wordt deze golfbaan echter vrij saai. De holes zijn eentonig en zorgen voor weinig uitdaging, het uitzicht op de naastgelegen weilanden is daarnaast weinig inspirerend.

Na 14 holes verandert er echter iets aan deze golfbaan. Je komt namelijk in het Laurabos en de holes worden mooi en uitdagend. De laatste vier holes van Golf & Country Club Crossmoor zijn fenomenaal. Ze zijn smal, omringd door bomen en rododendrons en een stuk moeilijker dan de 14 holes hiervoor. Crossmoor heeft zowaar zijn eigen ‘Amen Corner’ die zorgt voor een onwijs leuk einde van de ronde. Hole 15 tot en met 18 zorgen ervoor dat ik met een grote lach op mijn gezicht van de laatste green loop en eigenlijk nog wel een rondje wil.

Conclusie Crossmoor is een twijfelgeval, aan de ene kant vrij saai maar aan de andere kant kent deze golfbaan een geweldig slot. Crossmoor lijkt me dan ook een uitstekende optie voor 9-holes. Begin op hole 10 en geniet na 9-holes van een biertje of rijd door naar een andere golfbaan in de buurt.

Klik hier voor meer informatie over deze golfbaan.

#Golfbaan #Golfen #Limburg #Crossmoor #Weert

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon