Baanrapport: De Zuid Limburgse G&CC Wittem

Vorig jaar speelde ik tijdens een studiereis op Wittem, lees hier meer over deze studiereis. De aankomst bij deze golfbaan is prachtig, je rijdt over een slingerweggetje door het bos totdat je aankomst bij het parkeerterrein. Wat me meteen opviel was dat de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem een golfbaan is met twee gezichten. Er lopen namelijk negen holes door het bos en er liggen negen holes naast het bos in een glooiend Limburgs landschap. De tweede negen holes zijn later aangelegd dan de eerste en dit is dan ook goed te zien.

De eerste 9 holes lopen, op hole 2 en 3 na, volledig door het bos. Deze 9 holes zijn naar mijn mening ook de beste van de twee. De holes zijn smal, er zijn een aantal leuke doglegs en de greens zijn heel goed beschermd door bunkers. De golfbaan is heel uitdagend en verveelt eigenlijk geen moment.

Van de twee holes op de eerste 9 die buiten het bos lopen is hole 2 is niet bijzonder maar hole 3 erg leuk. Dit is namelijk een par 3 met een verhoogde afslag en veel water voor de green. Toch ben ik blij dat ik na dit ‘uitstapje’ het bos weer in mag voor hole 4.

De tweede 9 holes zijn naar mijn mening niet zo leuk als de eerste maar ze zijn zeker niet slecht. Vanaf hole 11 kom je in een open heuvellandschap met mooie vergezichten die je zeker in je op wil nemen. De holes zijn bijna net zo uitdagend als de eerste negen en door de vele doglegs zijn ook deze holes niet gemakkelijk.

Conclusie De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem is helaas geen geheel. Alle holes zijn goed maar de eerste negen zijn beduidend beter. Er is een groot contrast tussen de bosholes en ‘heuvelholes’ en omdat de bosholes mooier zijn had ik liever op hole 10 begonnen zodat er een mooier slot aan de ronde had gezeten. Toch is dat het enige punt van kritiek. De holes zijn stuk voor stuk uitdagend en hoeveel verschillend, toch erg mooi. Wittem is leuk, bijzonder en misschien wel de beste golfbaan van Zuid-Limburg. Je moet hier echt een keer gespeeld hebben!

Klik hier voor meer informatie over deze golfbaan

#Golfbaan #Wittem #Limburg #Golfen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon