Review: Pitchfix Classic Pitchfork

Pitchworks zijn ongelooflijk belangrijk. Zonder pitchforks zouden alle greens ter wereld eruit zien als stroopwafels, vol met deuken. Toch zie ik nog vaak dat pitchmarks niet hersteld worden en ik kan me hier heel erg aan irriteren. Het is een kleine moeite om ze te repareren maar zorgt voor iedereen voor meer speelplezier.

Pitchfix Classic pitchfork

Er is een groot aantal pitchforks in omloop. Ze lopen uiteen van een goedkoop plastic model tot luxe metalen modellen. In de loop der jaren heb ik heel wat verschillende soorten pitchforks gebruikt. Om te beginnen maakte ik gebruik van een plastic pitchfork die na een paar keer gebruiken afbrak in een harde green. Ik besloot over te gaan op een metalen model die ik voor een euro of twee zag liggen in de lokale golfshop. Ik heb dit model lange tijd gebruikt maar er plakte toch een groot nadeel aan. De harde metalen punten die los in mijn broekzak zaten hebben menig scheur in veroorzaakt.

Het was dus weer tijd voor een nieuw model en dit keer koos ik voor de Pitchfix Classic. Pitchfix is een merk dat gespecialiseerd is in pitchforks. Pitchfix biedt maar liefst zes verschillende soorten pitchforks aan waarvan ik voor de Classic koos. De Pitchfix Classis is een uitklapbaar model dat gemakt is van lichtgewicht vliegtuig aluminium. Dit model ziet er elegant uit en is beschikbaar in 7 kleuren. Omdat het model uitklapbaar is heb ik geen last van scheurende broekzakken en de pitchfork is hierdoor tevens een stuk kleiner. Ik heb altijd het idee dat volle broekzakken niet bevorderlijk zijn voor je golfspel dus dat is dan mooi meegenomen.

Pitchfix uitklapbaar en kleuren

Op de Pitchfix Classis zit een verwijderbare ballmarker. Dit is erg handig omdat je na het repareren van je pitchmark meteen je bal kunt markeren. Al met al ben ik zeer tevreden op de Pitchfix Classic. Ik vind het een uitstekend model waarmee pitchfork, op de klassieke manier, uitstekend te repareren zijn.

De Pitchfix Classic is voor € 17,95 te koop bij Golfplaza. Dit is niet goedkoop maar ik denk niet dat je de komende jaren nog een nieuwe pitchfork nodig zult hebben. Het bespaart je tevens een paar broekzakken en de greens blijven in topconditie. Als je het zo bekijkt is het natuurlijk een koopje.

Op https://www.pitchfix.com/ourproducts/ kun je meer informatie over de Pitchfix Classic en de andere Pitchfix producten vinden. Tevens kun je in overleg met Pitchfix je pitchforks laten bedrukken met bijvoorbeeld je bedrijfslogo of naam.

#Pitchfork #Equipment #Golfbaan #Pitchfix #Golfen

Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon