Baanrapport: Prise d'Eau

Golfen kan soms best een dure hobby zijn, helemaal als je zoals ik nu, geen homecourse hebt en toch wil golfen. Greenfees zijn erg prijzig voor een arme student als ik dus ging ik op onderzoek uit hoe ik goedkoop kon golfen. Zo was ik aan het googelen en kwam ik GreenFree tegen. GreenFree biedt kortingsvouchers aan voor ruim honderd golfbanen in Nederland, België en Duitsland en de kortingen kunnen oplopen tot wel 50%.

Ik was natuurlijk meteen enthousiast en benieuwd welke golfbanen zoal worden aangeboden. Een van die banen is Prise d’Eau. Prise d’Eau is een top 40 golfbaan in Nederlanden en de golfvoucher bood een 2 voor de prijs van 1 aanbieding. Ik maakte meteen een gratis proefaccount aan en bestelde deze voucher.

Een week later stond ik op een mooie zondagmiddag, samen met mijn vriendin op de golfbaan. We werden erg vriendelijk ontvangen in de shop en ook de starter op hole 1 was erg vrolijk en behulpzaam. Hierdoor sloegen we met een goed gevoel af voor wat een mooie ronde beloofde te worden.

We speelden de lussen Blaak en De Sijsten. Als Rotterdamers voelde we ons natuurlijk meteen thuis op de eerste 9 holes. Prise d’Eau is een prachtige parkbaan met een paar bosholes. De golfbaan wordt gekenmerkt door veel bunkers en sterk geonduleerde greens. De golfbaan is dan ook echt niet makkelijk want veel van de bunkers beschermen deze moeilijke greens. De greens zijn vrij hard waardoor het moeilijk is om de bal te laten stoppen. De vlag aanvallen is meestal dan ook niet het beste idee want de bal stopt niet en de landing area is hier vaak erg klein. Dit komt mede door de verschillende plateaus die zijn aangebracht op de greens. Ik werd hier pijnlijk mee geconfronteerd op hole 1 van De Sijsten. Na een fantastische drive lag ik 20 meter voor de green maar eindigde ik deze par-4 met een bogey. Mijn pitch naar de vlag was goed maar stopte niet en rolde de green af. Mijn chip terug was te lang en rolde het hoogste plateau af waarna ik een lange putt had voor par die er helaas niet in ging.

Naast veel uitdaging biedt Prise d’Eau ook nog eens een prachtige omgeving. Op de baan staan veel rododendrons die toen wij er waren in bloei stonden. De golfbaan ligt in een hele groene omgeving en er is totaal geen vervuiling van het uitzicht door gebouwen. Het enige nadeel is dat een paar holes van De Sijsten langs de snelweg lopen en dat je hier dus wat geluidsoverlast hebt.

Prise d’Eau is een regelrechte aanrader. De baan is mooi, uitdagend en uitstekend onderhouden. Als je van plan bent om hier te gaan spelen (en dat zou ik zeker doen!) zou ik eerst een kijkje nemen op GreenFree.nl. Een voucher bespaart je in het weekend namelijk € 66,-. Voor golfers zonder homecourse of die graag buiten de deur spelen is een betaald abonnement bij GreenFree ook zeker een aanrader. De eerste voucher is gratis en afhankelijk van het abonnement dat je kiest kun je daarna 5, 10 of een onbeperkt aantal vouchers aanmaken. Het duurste abonnement kost normaal € 49,95 per jaar, maar dit heb je na één keer golfen dus al terugverdiend.

Kijk voor meer informatie over Prise d’Eau op: https://nl.leadingcourses.com/europa+nederland+noord-brabant/prise-d-eau-golf/


Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon