Magisch Mallorca

Toen ik begon met bloggen zag ik het al helemaal voor me. Uitgenodigd worden voor persreizen en spelen op de mooiste golfbanen. Na anderhalf jaar bloggen kreeg ik half oktober een mail waar ik stiekem op had gehoopt en heel gelukkig van werd. Ik werd uitgenodigd voor een golftoernooi op Mallorca voor journalisten en bloggers. In de uitnodiging stonden alle details van de reis en zo kwam ik erachter dat ik zou verblijven in het prachtige Castillo Hotel Son Vida. Ik bezocht dit hotel anderhalf jaar geleden al eens tijdens mijn vakantie op Mallorca maar om hier nu daadwerkelijk te verblijven was toch wel erg fantastisch.

Een maand later vertrok ik naar Mallorca. In de tussentijd had ik veel contact met de onwijs vriendelijke Christine, Communicatiemanager van Marriot Hotels op Mallorca en organisator van het toernooi. Omdat ik het Castillo al eerder had bezocht en hier al een blog over geschreven had besloot ik om voornamelijk over de golfbanen op Mallorca te gaan schrijven. Omdat ik vroege vlucht heen en een late vlucht terug had, verbleef ik vier volle dagen op Mallorca en regelde Christine buiten het toernooi om twee extra starttijden.

Op 22 vertrok ik naar Mallorca, het was misschien wel de soepelste reis die ik ooit gemaakt heb want letterlijk alles zat mee. Het was rustig bij het inchecken en bij de controle en bij aankomst op Mallorca lagen mijn spullen al op de band. Ook bij de autohuur was niemand en binnen 20 minuten reed ik richting het hotel.

In het hotel werd ik vriendelijk ontvangen met een glas verse jus en ik kon zelfs nog ontbijten wat erg fijn was aangezien ik op het vliegveld in de vroege ochtend nog geen trek had. Na het ontbijt was het tijd voor mijn eerste ronde. Ik speelde die dag op Golf Alcanada in het noorden van Mallorca.

Het laatste stukje van de weg naar de golfbaan begon ik de indruk te krijgen dat het een mooie golfdag ging worden. De weg naar de golfbaan loopt langs de zee met een mooi uitzicht op de bergen aan de andere kant van de baai en ik ging ervan uit dat dit op de golfbaan ook zo zou zijn. Op de eerste hole werd meteen duidelijk dat het een mooie ronde ging worden maar niet door het uitzicht op zee. Hole 1 loopt richting het binnenland met uitzicht op twee hoge rotsachtige heuvels maar dat is niet het enige wat deze hole zo bijzonder maakt. Vlak voor de green ligt namelijk een ravijn waar overheen geslagen moet worden. De hole is niet zo lang dus met mijn goede afslag kon ik voor de green gaan. Een perfect ijzer drie vloog recht op de hole af, landde net over het ravijn en eindigde zo’n vier meter naast de hole. Helaas miste ik mijn putt maar toch begon ik mijn ronde fantastisch met een birdie.

Na hole 1 gaan de holes heen en weer en de ene hole heeft een nog mooier uitzicht dan de ander. Dit is ook wat deze golfbaan zo mooi maakt. De ene hole speel je richting zee en de andere richting de heuvels. De baan is enorm afwisselend en daarnaast ook nog eens geweldig onderhouden. Werkelijk alle holes zijn mooi maar de hole die er echt uit springt is hole 13. De afslag is de hoogste van de baan en heeft een prachtig uitzicht over de gehele baan, de zee en de iconische vuurtoren die op een klein eilandje in zee staat. Na een hele snelle en mooie ronde was het tijd om terug te keren naar het hotel. Bij aankomst zag ik dat er een heerlijk flesje cava op mijn kamer stond dus besloot ik deze maar te nuttigen in een heerlijk warm bad (ik probeer jullie niet jaloers te maken hoor).

In de avond stond de opening van het toernooi op de planning. Er was eerst een kennismakingsborrel waar ik iedereen leerde kennen waarna we aan tafel gingen voor een heerlijk diner. De wijn vloeide rijkelijk en het was onwijs leuk om zoveel golfliefhebbers te ontmoeten.

De volgende morgen stond de eerste ronde van de Mallorca Press Cup op het programma. Ik was ingedeeld met twee gezellig mannen en ondanks dat het spel niet geweldig was het een bijzonder leuke ronde. We speelde op Golf Son Quint, een van de drie banen van Arabella Golf en over het algemeen beschouwd als de minste van de drie. Son Quint is echter een hele leuke en uitdagende baan, zeker als je, zoals wij, met de moeilijkste pinposities speelt. Het onderhoud van Son Quint staat daarnaast bekend als een van de beste van het eiland en dit was goed terug te zien op de greens. Ze waren mooi, zacht en onwijs snel, zelfs na de vele regenval die gevallen was vlak voor het toernooi. Tijdens de ronde spraken we daarnaast over ‘Sunday Pins’, de moeilijkst mogelijke posities. Het putten was dan ook niet goed te noemen met als dieptepunt een vierputt op de par-5 14e?. Net als de dag ervoor kreeg ik een putt voor eagle maar in plaats van een birdie eindigde ik met een bogey.

Ik was dan ook bang dat ik na mijn niet zo geweldige ronde ergens achteraan geindigd was maar niets was minder waar. Mijn score behoorde tot een van de betere waardoor ik me toch niet zo slecht voelde. Na een heerlijke lunch en een paar Gin-Tonics was het tijd om te relaxen. De spa van het Castillo was een paar maanden voor mijn verblijf vernieuwd en zag er uitstekend uit. Na een paar uurtjes bij het zwembad was het tijd voor een snelle douche en het volgende diner. Ditmaal dineerden we in het St. Regis Mardavall, een van de andere Marriott hotels op Mallorca. We kregen een formidabel sterrendiner voorgeschoteld en ook het gezelschap was subliem. Ik kan wel zeggen dat ik tijdens deze reis enorm veel leuke mensen heb ontmoet met dezelfde passie als ik en ik hoop al die mensen in de toekomst weer te ontmoeten. Ik hoop namelijk nog lang door te gaan met schrijven en de verhalen van al deze mensen motiveren me alleen maar meer. Het lijkt van sommigen namelijk of ze alleen maar op reis zijn en wie wil dat nou niet.

De avond vloog voorbij en voor ik het wist was de volgende morgen alweer angebroken. De tweede en laatste toernooidag vond plaats op Golf Son Muntaner. Deze prachtige baan had ik eerder gespeeld en ondanks dat de baan moeilijker is dan Son Quint waren de pinposities een stuk aangenamer en de greens iets normale qua snelheid. Ik speelde dus ook een stuk beter en was tevreden over mijn ronde. Zoals eigenlijk al het hele weekend was het heerlijk weer dus genoten we tijdens de lunch op het terras van een heerlijk zonnetje. Ook hier was het weer erg gezellig want we gingen pas weer richting het hotel toen de zon al onder was. Gelukkig hadden we nog tijd voor een snelle duik voor alweer het laatste diner van de reis. Het diner was andermaal geweldig en vloeide over in een borrel. Het was de laatste avond en iedereen genoot na van een heerlijk weekend dat voor bijna iedereen voorbij was, behalve voor mij. Waar de meesten vroege vluchten naar huis hadden, had ik namelijk nog een hele dag voor de boeg.

De laatste dag van mijn reisje speelde ik op Golf Son Gual, volgens bijna iedereen, de beste golfbaan van Mallorca. Son Gual is een fantastische baan maar zeker niet de mooiste. Vergeleken met de banen van Arabella Golf die prachtig tussen de heuvels liggen of Alcanada met het uitzicht op de zee is Son Gual niet de mooiste. Daarnaast vliegt er elk kwartier een vliegtuig over dus de locatie is niet geweldig. De baan is ook niet het beste onderhouden. De greens waren hobbelig en er was te veel hoog gras op de teeboxen en fairways. Wat Son Gual wel is, is de beste. De golfbaan is fantastisch ontworpen en de holes zijn stuk voor stuk prachtig. Er is een par-3 over water, een par-3 over een enorme bunker en zelfs een par-3 over beide. Er zijn korte par-4s die te halen zijn met de driver en en holes met meerdere routes. Er zijn doglegs die je kunt afsnijden en blinde slagen over bunkers en water. Son Gual heeft alles waar een golfers hart sneller van gaat kloppen. En ondanks dat het niet de mooiste of best onderhouden golfbaan is, is dit de golfbaan zijn waar je als eerst heen moet als je op Mallorca gaat golfen. Son Gual is een feest waar elke hole een nieuwe uitdaging brengt en waar het niet uit hoe je speelt omdat je geniet van elke slag. Als elke golfbaan zo was als Son Gual zou ik nooit meer boos of teleurgesteld kunnen zijn om een slecht slag omdat de volgende weer een compleet nieuwe en bijzondere uitdaging brengt.

Voor een vol half uur reed ik met een glimlach op mijn gezicht terug naar het majestueuze Castillo Son Vida. Dit hotel is niet zoals Son Gual. Het is namelijk het beste en het mooiste hotel van Mallorca en ik kan me dan ook geen betere plek bedenken om nog eenmaal een duik in het zwembad en dit heerlijke golfweekend af te sluiten.


Hoi, ik ben Vincent, student toerisme en golfgek. Ik golf inmiddels al 12 jaar en heb handicap 5. Ik houd van geschiedenis en (nutteloze) feitjes. Althans, mijn vrienden vinden ze nutteloos en worden er soms helemaal gek van. Oordeel vooral zelf, je zal er genoeg tegenkomen op deze website. 
Ik heb een passie voor reizen en er zullen op deze website dan ook veel reisverslagen en mooie golfbanen en bestemmingen voorbij komen.
Ik ben nog niet erg thuis in het gebruik van gadgets maar hierdoor probeer ik met een frisse kijk producten te beoordelen.
Over de Blogger
Volg Fore Golf Blog 

Volg Fore Golf Blog op Facebook, Twitter en Instagram voor leuke filmpjes, mooie foto's en updates van nieuwe blogs op deze website.

  • Facebook
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon